Search
menu
Search

Wat is het verschil tussen de blauwe en groene kisten bij de visafdeling van Mercadona?

Wat is het verschil tussen de blauwe en groene kisten bij de visafdeling van Mercadona?
Beeld: 123rf

Wat is het verschil tussen de blauwe en groene kisten bij de visafdeling van Mercadona?

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Menig toerist die een Spaanse supermarkt zoals Mercadona binnenkomt zal zich verbazen over de afdeling verse Spaanse ham waar iemand de hele dag ham staat te snijden. Maar meer nog staat men stil bij de verse visafdeling, iets wat men in Nederlandse en Belgische supermarkten niet zo snel of helemaal niet ziet. Maar hoeveel Mercadona-gangers hebben de verschillende kleuren van de kisten opgemerkt en wat is de betekenis daarvan?

Er zijn veel interessante feiten te ontdekken achter de schermen van supermarkten die ons kunnen verrassen als we de uitleg kennen. Hoewel we ons vaak afvragen waarom dingen op een bepaalde manier worden gedaan in de supermarkt, hechten we er meestal niet te veel belang aan. 

De visafdeling van Mercadona heeft nu echter de aandacht getrokken vanwege een detail dat voor velen tot nu toe onbekend was, en dus niet omdat er iets nieuws is geïntroduceerd. Het is interessant om te ontdekken hoe dingen werken en waarom bepaalde keuzes worden gemaakt in de supermarkt, vooral als het gaat om de kwaliteit en veiligheid van het voedsel dat we kopen.

De visafdeling van de Mercadona supermarktketen onderscheidt zich door de kleur van de kisten waarin de vis wordt bewaard. De meerderheid van de klanten heeft geen idee waarom er een onderscheid werd gemaakt tussen groene en blauwe kisten.

De vis in de blauwe kisten komt uit viskwekerijen, waar verschillende soorten vis, schaaldieren en weekdieren op grote schaal worden gekweekt. Deze vis komt op gelijke wijze terecht in alle Mercadona-winkels en kan niet worden gekozen. De blauwe kisten worden ook gebruikt om vis te bewaren die al eerder is ingevroren en vervolgens ontdooid om in de winkel te worden verkocht. 

De vis in de groene kisten komt van de veiling, waar de eerste verkoop van visproducten plaatsvindt die zijn gevangen in het wild. Dit is dus verser en is vis dat niet ingevroren is geweest. Dit type vis wordt daarom hoger gewaardeerd, maar is soms schaarser in sommige steden. Bovendien heeft elke Mercadona de mogelijkheid om te kiezen welk type veilingvis ze willen.

Bij het kiezen van je vis bij de Mercadona is het dus belangrijk om de kleuren van de kisten te begrijpen zodat je weet wat je koopt, ingevroren en ontdooide vis uit de viskwekerijen of verse vis van de regionale veiling.

Ga naar de inhoud