Ook Koning Felipe staat gewoon in de rij voor de skilift in Formigal

Ook Koning Felipe staat gewoon in de rij voor de skilift in Formigal
Beeld: Jacataniaexpress / web

Ook Koning Felipe staat gewoon in de rij voor de skilift in Formigal

Na een trieste start voor de Spaanse skipistes ligt er dan toch genoeg sneeuw om de winter wat te redden. En daar maakt ook de koninklijke familie gretig gebruik van. Dit weekend was koning Felipe VI te zien op de pistes van Formigal. En ook hij staat gewoon in de rij voor de skiliftjes.

“Het lijkt me erg familiair en geweldig dat hij net als de rest van de mensen in de rij stond voor de skilift”, aldus Esther Lacruz uit Huesca, die gisteren op de skipiste de koning zelf tegen het lijf liep. Ze maakte een paar foto’s van Felipe in de skilift. “Ik wist dat hij kwam, maar het is niet daarom dat we hier zijn”, zegt ze lachend. “We komen gewoon met onze dochter van de sneeuw genieten”.

Esther zag de koning wel eens eerder, maar nog nooit van zo dichtbij. Ze hoopt dat het bezoek van de koning mensen van over heel Spanje warm maakt voor wintersport in Formigal. “Want zo is er geen tweede gebied in Spanje”.

Ook Marina González uit Valladolid zal deze dag van ‘koninklijk’ bezoek niet snel vergeten. “Een vriend uit Jaca stuurde me een berichtje dat de koning in Formigal was vandaag, maar ik had niet verwacht hem meteen na aankomst tegen het lijf te lopen.” Felipe was onlangs nog in Valladolid, maar toen had Marina niet het geluk hem te zien. “Vorig jaar in Schotland liepen we de prinsen tegen het lijf op straat. Maar hier in Spanje zag ik nooit eerder iemand van de koninklijke familie.”

Wie nog in de sneeuw wil gaan genieten in het spoor van Felipe VI, vindt hier alle informatie.

Ga naar de inhoud