Spaanse minister van Defensie waarschuwt voor reële dreiging van oorlog

Spaanse minister van Defensie waarschuwt voor reële dreiging van oorlog
Beeld: YouTube / screenshot

Spaanse minister van Defensie waarschuwt voor reële dreiging van oorlog

In deze onzekere en gespannen tijden, klinkt een dringende waarschuwing van de Spaanse minister van Defensie, Margarita Robles. Zij benadrukt dat de dreiging van een oorlog met Rusland een reële en gevaarlijke realiteit is, waarbij zelfs Spaanse steden binnen het bereik van Russische raketten liggen. Het probleem is dat de meeste Spanjaarden zich dat niet bewust zijn.

Robles heeft de Spaanse samenleving gewaarschuwd voor het enorme gevaar van de huidige situatie. In een interview met de krant La Vanguardia benadrukte ze dat de dreiging van Poetin niet alleen voor buurlanden geldt, maar voor de hele internationale gemeenschap. “Vandaag kan een ballistische raket zonder problemen van Rusland naar Nederland komen”, verklaarde ze.

De minister wees op de recente uitspraken van Poetin, waarin hij de mogelijkheid van nucleaire agressie aanhaalde. “Europa moet zich bewust zijn van het feit dat het gevaar dichtbij is; het is geen louter hypothese, maar een realiteit”, waarschuwde Robles. De landen die grenzen aan Rusland ervaren deze dreiging al heel goed, maar in het zuiden van Europa lijken we minder bewust van het gevaar.

Robles sprak zich uit tegen het plan van Frankrijk om troepen naar Oekraïne te sturen. “De meeste NAVO-landen, inclusief Spanje, zijn tegen het sturen van troepen naar Oekraïne, omdat dit een escalatie zou betekenen. En op dit moment moet escalatie koste wat kost worden voorkomen”, verklaarde ze.

Hoewel Spanje niet van plan is troepen naar Oekraïne te sturen, onderstreepte Robles dat het land volledig achter Oekraïne staat. “We geven misschien niet zoveel publiciteit aan onze steun als andere landen, maar we steunen Oekraïne onvoorwaardelijk”, voegde ze eraan toe.

Toen Robles werd gevraagd naar de oproep van enkele EU-leiders voor een eigen nucleaire arsenaal voor de EU, benadrukte ze dat de dreiging van Rusland totaal en absoluut is. “Europa moet zich realiseren dat het gevaar zeer dichtbij is”, zei ze.

Ga naar de inhoud