Zaragoza wordt een kleine Keukenhof met 165.000 bloeiende bloemen en de ’tulpenroute’

Zaragoza wordt een kleine Keukenhof met 165.000 bloeiende bloemen en de 'tulpenroute'
Beeld: via canva.com

Zaragoza wordt een kleine Keukenhof met 165.000 bloeiende bloemen en de ’tulpenroute’

De hoofdstad van Aragón zal van 23 tot en met 26 mei (2024) weer de plaats zijn van het Festival Zaragoza Florece, maar tot die tijd zijn in twaalf parken van Zaragoza bijna 164.000 tulpen op een oppervlakte van meer dan duizend vierkante meter te zien zijn tijdens de ‘Ruta de los Tulipanes’.

Terwijl men nog moet wachten om te genieten van het derde Festival Zaragoza Florece dat dit jaar van 23 tot 25 mei zal plaatsvinden, heeft de afdeling Parken, Tuinen en Groene Infrastructuur van de gemeente Zaragoza de nieuwe ‘Tulpenroute’ geïntroduceerd. Het is een route langs twaalf parken en tuinen in de stad waar deze bloemen te zien zijn, na het succes van hun aanplanting in het Jose Antonio Labordeta Park de afgelopen twee jaar.

Het project beoogt nieuwe combinaties toe te voegen aan tulpen en narcissen, zoals krokussen, alliums en fresia’s. Bovendien zijn er tien verschillende variëteiten bereid met verschillende kleuren, waarbij elke variëteit twee of meer soorten bevat om de bloei zo lang mogelijk te laten duren. Zo zijn er naast de normale tulpen ook Tulipa White Dream, Tulipa Ronaldo, Crocus Pickwick, Crocus Jeanne d’Arc, Tulipa Apricot Emperor of Tulipa Negrita te zien.

In totaal zijn er ongeveer 164.000 bollen geplant op een oppervlakte van ongeveer 1.052 m². Om dit te bereiken, hebben de tuinaannemers van de gemeente in de herfstperiode de bloemperken voorbereid door de grond te bewerken, te bemesten en het irrigatiesysteem aan te passen.

Wat is dit festival?

Zaragoza Florece is een stedelijk evenement dat plaatsvindt in de natuurlijke omgeving van het Jose Antonio Labordeta Park. Met deze ervaring wil het festival de perceptie van de stad jaar na jaar veranderen. Bloemen spelen hierbij een belangrijke rol in het stimuleren van milieubewustzijn.

Kunst en duurzaamheid worden gecombineerd tijdens tentoonstellingen en live demonstraties van bloemisten met nationale en internationale erkenning, verspreid over verschillende delen van het park. Monumenten, hoekjes en fonteinen van het park worden gedurende enkele dagen omgetoverd tot sierlijke filmische tuinen die het bezoeken waard zijn. Meer informatie (het programma is op het moment van schrijven nog niet bekend) is te lezen op deze website.

Ga naar de inhoud