Regiopremier Cifuentes van Madrid geeft haar Master op, geeft de schuld aan de Universiteit, biedt excuses aan maar stapt niet op

Europa Press
Beeld: Europa Press

Regiopremier Cifuentes van Madrid geeft haar Master op, geeft de schuld aan de Universiteit, biedt excuses aan maar stapt niet op

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De regionale premier van de Comunidad de Madrid, Cristina Cifuentes van de Partido Popular (PP), heeft in een brief geschreven dat ze haar Master opgeeft. In diezelfde brief schrijft ze dat zij eerlijk gehandeld heeft en schuift ze alle schuld van de vervalste documenten af op de directie van de Universidad Rey Juan Carlos.

Ook biedt Cifuentes in de brief haar excuses aan voor de problemen die ontstaan zijn door het slecht en onwettig handelen van de universiteit in Madrid. De regionale PP premier stapt echter niet op als regioleidster want zij heeft immers in haar ogen niets fout gedaan. De oppositiepartijen PSOE, Podemos en nu ook Ciudadanos denken daar anders over en eisen dat Cifuentes opstapt en dreigen met een motie van wantrouwen nu justitie heeft bevestigd dat er sprake is van vervalsing en valsheid in geschrifte.

Zoals eerder vermeld schuift Cifuentes alle verantwoordelijkheid af op de directie van de universiteit die in haar ogen documenten heeft vervalst en zich niet aan de regels heeft gehouden waardoor zij zelf nu in de problemen is gekomen. Cifuentes schrijft tevens dat vanwege haar “bijzondere situatie” als politicus zij niet zoals de andere studenten naar de klassen hoefde te gaan.

Het is bevestigd dat Cifuentes geen enkele les heeft bijgewoond, geen examens heeft gemaakt en dat haar eindwerkstuk om de Master te ontvangen tot op de dag van vandaag nooit is gevonden, niet in de archieven van de universiteit en niet bij Cifuentes zelf thuis, niet op papier en niet digitaal.

Sinds 21 maart ligt Cristina Cifuentes onder vuur en zijn er steeds meer bewijzen boven water gekomen dat er onregelmatigheden zijn bij het behalen van haar Master de Derecho Autonómico waarna de ene op de andere leugen van de PP-politicus door de Spaanse pers ontrafelt werd. De Partido Popular met minister-president Mariano Rajoy voorop heeft het volste vertrouwen in Cifuentes maar er zijn geluiden dat de politieke carrière van de nu nog regionale premier voorbij zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.