skip to Main Content
Regiopremier Cifuentes van Madrid geeft haar Master op, geeft de schuld aan de Universiteit, biedt excuses aan maar stapt niet op
El Diario

Regiopremier Cifuentes van Madrid geeft haar Master op, geeft de schuld aan de Universiteit, biedt excuses aan maar stapt niet op

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

El Diario

MADRID – De regionale premier van de Comunidad de Madrid, Cristina Cifuentes van de Partido Popular (PP), heeft in een brief geschreven dat ze haar Master opgeeft. In diezelfde brief schrijft ze dat zij eerlijk gehandeld heeft en schuift ze alle schuld van de vervalste documenten af op de directie van de Universidad Rey Juan Carlos.

Ook biedt Cifuentes in de brief haar excuses aan voor de problemen die ontstaan zijn door het slecht en onwettig handelen van de universiteit in Madrid. De regionale PP premier stapt echter niet op als regioleidster want zij heeft immers in haar ogen niets fout gedaan. De oppositiepartijen PSOE, Podemos en nu ook Ciudadanos denken daar anders over en eisen dat Cifuentes opstapt en dreigen met een motie van wantrouwen nu justitie heeft bevestigd dat er sprake is van vervalsing en valsheid in geschrifte.

Zoals eerder vermeld schuift Cifuentes alle verantwoordelijkheid af op de directie van de universiteit die in haar ogen documenten heeft vervalst en zich niet aan de regels heeft gehouden waardoor zij zelf nu in de problemen is gekomen. Cifuentes schrijft tevens dat vanwege haar “bijzondere situatie” als politicus zij niet zoals de andere studenten naar de klassen hoefde te gaan.

Het is bevestigd dat Cifuentes geen enkele les heeft bijgewoond, geen examens heeft gemaakt en dat haar eindwerkstuk om de Master te ontvangen tot op de dag van vandaag nooit is gevonden, niet in de archieven van de universiteit en niet bij Cifuentes zelf thuis, niet op papier en niet digitaal.

Sinds 21 maart ligt Cristina Cifuentes onder vuur en zijn er steeds meer bewijzen boven water gekomen dat er onregelmatigheden zijn bij het behalen van haar Master de Derecho Autonómico waarna de ene op de andere leugen van de PP-politicus door de Spaanse pers ontrafelt werd. De Partido Popular met minister-president Mariano Rajoy voorop heeft het volste vertrouwen in Cifuentes maar er zijn geluiden dat de politieke carrière van de nu nog regionale premier voorbij zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 17 reacties
 1. Ik geloof best dat Cristina een Masters heeft behaald, …………….. met metselen!
  Goh, wat heeft dat mens een muur voor d’r kop gemetseld zeg!??

 2. Beste Juan74,
  ik vind dat je best wat objectiever mag zijn. Het is gewoon een feit dat er wéér een schandaal binnen de PP plaatsvindt. Erger nog, dat het er op lijkt dat het voor mevrouw Cifuentes geen gevolgen heeft. Som eens alle schandalen van PP politici van de laatste 5 jaren op! Denk je dat de PP als partij dan nog geloofwaardig is?

 3. Ze had met pek en veren Madrid uitgejaagd moeten worden. Inderdaad het is de PP weer. Spanje heeft nog een lange weg te gaan met de schoonmaak. In die zin begint Afrika inderdaad bij de Pyreneen.
  En mbt Juan 74 ofzo, hij is de huistrol van de PP, die zelfs trolt als je zegt dat je niet van sangria houd.

  1. En waar neem ik het dan hier op voor de PP Ramon?
   Ik stel andere zaken vast en je kan me noemen wat je wilt, mij boeit dat niet.
   Iedereen die anders denkt of zegt hier, is gelijk een ¨trol¨ heeft aliassen en meer van die onzin. Als je niets zinnigs te melden hebt en alleen kan trappen tegen mensen en partijen en landen, dan doe je er verstandiger aan je mond te houden.

 4. Als ze maar kunnen graaien daar zijn ze tenslotte politici voor geworden.Vroeger werd men het omdat ze een gedacht hadden om verbeteringen of dergelijke uit te voeren.Nu is het gewoon als ik bij de graaipot geraak ben ik binnen.

 5. Waar ter wereld ook, liegen en bedriegen kunnen politici als de besten …

 6. Tja, bananenrepubliek Spanje denk je dan , ongelofelijk , zegt ook voldoende over meneer Rajoy denk ik dan….

  1. Sinds wanneer is Spanje een republiek Jan?
   Ik vermoed dat jij niet in Spanje woont?

   Dit is 1 persoon en jij en anderen rekenen daar een heel land op af? Als het hier zo slecht is, waarom komen er dan nog ieder jaar meer toeristen naar toe, komen er meer en meer mensen van andere EU landen hier wonen?

   Zeik je eigen land af, welke dat ook is, want in vele opzichten doen de Lage Landen het veel slechter dan Spanje heh!

   Dat politici overal ter wereld aan zichzelf denken is een gegeven.
   Maar dan 1 land er weer eens op aanvallen, dat is zo heel goedkoop en ook tegen de waarheid!

   1. Nederland had dat indertijd idem dito met charles scwietert. De leugenaar moest eruit. Maar Juan, het liegen en bedriegen zit er hier ingebakken in tegenstelling tot Nederland

    1. Oh, liegen en bedriegen gebeurd niet in NL?
     Ff voor mijn idee, hoeveel ministers zijn er in het vorige kabinet met hun staatssecretaris opgestapt omdat ze de kamer hadden voorgelogen?? EEhhhhh
     ¨het bonnetje van Fred Teeuwen¨?
     Nu al weer 1 minister die op moest stappen, vanwege, juist liegen!
     Om over alle lokale politici die direct nadat ze verkozen werden in maart van dit jaar hun stoel al weer moesten opgeven omdat ze zaken hadden verzwegen of hadden gelogen?
     Dan hebben we het verder maar helemaal niet over alle gelden die in de NL gezondheidszorg in zakken verdwijnen waar ze niet horen….en zo kan ik nog wel even doorgaan….

     Dus ja, natuurlijk staat Spanje er om bekend dat er veel corruptie, maar waarom is dat zo bekend?? Stel je je die vraag wel eens? Omdat er ook genoeg aan gedaan wordt en het naar buiten komt. In andere landen zijn ze misschien wat slimmer, omdat ze het al veel langer zo doen, maar als jij denkt dat het alleen hier erin gebakken zit, dan heb je denk ik jaren onder een steen geleefd of wil je zaken niet zien die voor je eigen ogen gebeuren.
     Zoals iemand hier terecht zegt, overal ter wereld zitten mensen in de politiek om te graaien, daarop is Spanje echt geen uitzondering in de zin dat het er hier ingebakken zit en elders niet. Mensen die de politiek in gaan doen dat vrijwel allemaal voor geld en/of macht en niet omdat ze het met het land zo goed voor hebben!

  2. Zie mijn eerdere reactie niet
   Korte samenvatting.
   Spanje is GEEN republiek Jan.

   Denk niet dat jij er woont, want anders wist je dat wel.
   Bananen groeien er wel, maar vooral die hele kromme, net als jouw vooringenomen reactie, die zo krom is als weet ik wat.

   Zorg eerst er voor dat je eigen land eens normaal gaat doen, dan mag je commentaar geven op een ander land!

   1. je wil waarschijnlijk zeggen: “Spanje is NOG GEEN republiek” 😉

   1. Kijk en jij toont nog maar het topje van de verrotte ijsberg die ze in Nederland de vaderlandse politiek noemen….
    Maar ja, het is voor mensen altijd leuk en makkelijk scoren, trap tegen Spanje aan, en dan spreek ik dus heel duidelijk niet over de PP, want dat deed ¨vriend bananenrepubliek¨ ook niet, die trapte tegen het hele land aan heh.
    Zo sneu ergens dat mensen een oordeel vellen zonder eerst eens naar zichzelf of hun eigen land te kijken.
    Maar mooi gedaan en gezegd Elsmary!

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken