Formule 1 Grote Prijs van Spanje wordt uiteindelijk zonder publiek gereden

Formule 1 Grote Prijs van Spanje wordt uiteindelijk zonder publiek gereden
Beeld: 123rf

Formule 1 Grote Prijs van Spanje wordt uiteindelijk zonder publiek gereden

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

FORMULE1 – De Formule 1 fans zullen het zonder toegangskaartjes moeten doen want de Grote Prijs van Spanje zal ook zonder publiek en achter gesloten deuren gereden worden. Vanwege de corona-situatie en huidige corona-cijfers in Catalonië staat de regionale overheid niet toe dat er publiek aanwezig is bij grote evenementen.

De Gran Premio de España die op het Circuit de Barcelona-Catalunya op 7, 8 en 9 mei gereden wordt zal zonder publiek plaatsvinden. De regionale corona-regels zijn recent in Catalonië verlengd tot 26 april maar nu is nog niet bekend hoe de situatie zal zijn begin mei.

Catalonië heeft, net zoals bijna alle andere autonome regio’s in Spanje, een regionale lockdown wat betekent dat niemand de regio in en uit mag reizen. Daarnaast geldt een district-lockdown van de comarcas waardoor inwoners van Catalonië hun eigen comarca/district niet mogen verlaten en niemand deze in mag reizen. 

Daar komt bovenop dat grote evenementen waaronder sport wedstrijden weliswaar doorgang mogen vinden maar wel zonder publiek. Zo worden er al maanden voetbalwedstrijden in de Spaanse La Liga competitie gespeeld zonder publiek.

De organisatie heeft nog geprobeerd om alleen op 9 mei een beperkt aantal toeschouwers toe te laten met aangescherpte corona-maatregelen maar dat plan werd afgeketst. De fans die al een kaartje hadden gekocht krijgen hun geld terug.

De race in Spanje is de vierde op de Formule 1 kalender van dit jaar. Bij de eerste race in Bahrein (28 maart) was wel publiek aanwezig maar bij de race in Italië (18 april) is er geen publiek welkom. De race daarna in Portugal (2 mei) zal ook zonder publiek plaatsvinden, net zoals in Spanje (9 mei) en daarna wellicht ook Monaco (23 mei).

Ga naar de inhoud