Nederlandse en Belgische toeristen op derde en vierde plaats van ‘big spenders’ in de Valencia regio

Nederlandse en Belgische toeristen op derde en vierde plaats van ‘big spenders’ in de Valencia regio
Beeld: Canva

Nederlandse en Belgische toeristen op derde en vierde plaats van ‘big spenders’ in de Valencia regio

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In 2022 hebben buitenlandse toeristen in de Valencia regio meer dan 6 miljard euro uitgegeven, wat aangeeft dat de sector zich herstelt van de gevolgen van de pandemie en de cijfers van 2019 overtreft, het laatste “normale” jaar vóór de pandemie. Een experimentele studie van het Spaanse Statistiekbureau INE toont aan dat bezoekers uit andere landen in totaal 6.750.185.386 euro hebben uitgegeven of geld hebben opgenomen met hun creditcards. Daarbij is dus geen rekening gehouden met contant geld dat mee werd genomen op vakantie.

De autonome regio Valencia stond op de vierde plaats binnen de nationale kaart in termen van absolute inkomsten van het jaar, achter Catalonië, Andalusië en de Balearen. Echter, de gegevens van de Valencia regio waren aanzienlijk beter dan die van andere Spaanse regio’s, omdat het de enige was die de gegevens verbeterde die werden geregistreerd in het laatste seizoen vóór de pandemie.

Het Verenigd Koninkrijk staat vast op de eerste plaats wat betreft de herkomstlanden van toeristen die het meest hebben uitgegeven tijdens hun bezoek aan de regio Valencia, met een investering van meer dan 1,2 miljard euro. 

De statistieken omvatten alle uitgaven via debit- of creditcard zoals in hotels, restaurants, aankopen, enz, en contant geldopnames. Ze tonen aan dat Frankrijk op de tweede plaats staat als het land dat het meest heeft bijgedragen aan het toerisme in de Valencia regio het afgelopen jaar, met bezoekers die 853 miljoen euro hebben achtergelaten.

Nederland sluit de top drie af en staat sinds 2018 op de derde plaats, het eerste jaar waarvoor deze experimentele statistieken beschikbaar zijn. Nederlandse toeristen hebben in 2022 meer dan 680 miljoen euro bijgedragen aan de toeristische bedrijven in de Valencia regio.

Op een gedeelde vierde plaats staan België en Duitsland met beiden ongeveer 561 miljoen euro gevolgd door Noorwegen met 442 miljoen euro en Italië met 207 miljoen euro.

Ga naar de inhoud