Amerikaanse supermarktketen Costco opent vijfde winkel van Spanje in Zaragoza

Amerikaanse supermarktketen Costco opent vijfde winkel van Spanje in Zaragoza
Beeld: Costco / web

Amerikaanse supermarktketen Costco opent vijfde winkel van Spanje in Zaragoza

Costco Wholesale, de toonaangevende Amerikaanse keten van groothandels, is bezig met een gestage expansie in Spanje sinds haar eerste entree in 2014. Met een aanwezigheid in verschillende regio’s zoals Madrid, Sevilla en het Baskenland, heeft dit bedrijf zich gevestigd als een van de grootste detailhandelsketens ter wereld. Ze opereren volgens het clubmodel met speciale prijzen voor leden, dat binnenkort ook in Zaragoza aanwezig zal zijn.

Elke Costco-winkel biedt een breed assortiment producten, variërend van levensmiddelen en huishoudartikelen tot luxe goederen, allemaal verkocht in grote hoeveelheden tegen aanzienlijk gereduceerde prijzen voor leden die een jaarlijkse bijdrage betalen. Costco kondigde onlangs de opening aan van een nieuwe winkel in Zaragoza, waarmee het zijn vijfde verkooppunt in Spanje markeert.

De nieuwe winkel zal worden gevestigd in het Logistieke Platform van Zaragoza, in het winkelcentrum Plaza Imperial. De winkel zal een oppervlakte van ongeveer 15.000 vierkante meter beslaan. Naar verwachting zullen er aanvankelijk ongeveer 180 medewerkers worden aangenomen, met plannen om het team uit te breiden tot circa 220 personen in het derde jaar na de opening van de winkel.

Deze vestiging in de hoofdstad van Aragón komt bovenop de andere vier verkooppunten van Costco in Spanje, gevestigd in Madrid (Getafe en Las Rozas), Sevilla en Sestao (Vizcaya), geopend in december 2021.

Een van de onderscheidende kenmerken van Costco is hun prijsmodel gebaseerd op lidmaatschap. Klanten betalen een jaarlijkse bijdrage om toegang te krijgen tot de winkels en de voordelige prijzen. Dit model stelt Costco in staat om grote volumes aan te bieden tegen aanzienlijk lagere prijzen dan traditionele detailhandelaren.

Naast de gunstige prijzen en het brede assortiment, biedt Costco ook een unieke winkelervaring voor haar leden. De winkels zijn ruim opgezet en overzichtelijk, met een grote nadruk op gemak en efficiëntie tijdens het winkelen. De focus op klantenservice, in combinatie met het lidmaatschapsmodel en de voordelige prijzen, heeft bijgedragen aan de groeiende populariteit van Costco bij consumenten.

Ga naar de inhoud