De meest gekochte producten in Spaanse supermarkten zijn

Oeps ... foto ontbreekt!

De meest gekochte producten in Spaanse supermarkten zijn

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens een onderzoek van Kantar Worldpanel zijn de meest gekochte producten in supermarkten in Spanje die van de merken Coca Cola, ElPozo en Campofrío. In het onderzoek getiteld Brand Footprint España 2018 is te lezen dat er een toename was van 3,5% wat betreft producten die gemaakt zijn in Spanje ten opzichte van een daling van 4.3% van artikelen uit andere landen.

Volgens het onderzoek is Coca Cola het merk waar de Spanjaarden tenminste 138 miljoen keer mee in aanraking zijn gekomen gevolgd door de producten van vleesproducent ElPozo met 131 miljoen keer en Campofrio met 105 miljoen keer. Andere populaire Spaanse merken zijn Central Lechera Asturiana met 89 miljoen keer en Activia met 65 miljoen keer.

Maar er zijn ook andere producten zoals die van de merken Gallo, Don Simón, Danone, Pescanova, La Cocinera, Serrano, Mahou en Bimbo zijn populair bij de Spaanse kopers. Gekeken naar hoofdmerken en producenten zijn Danone en Nestlé de grootste gevolgd door Coca Cola, Unilever, Campofrío en Mondelez.

In de top 20 van merken die wereldwijd veel gekocht worden staan o.a. Coca Cola, Colgate, Maggi, Lifebuoy, Lays, Pepsi, Nescafé, Sunsilk, Knorr, Dove, Lux, Nestlé, Palmolive, Sprite, Bimbo en Danone.

Bij het algemene onderzoek van Kantar Worldpanel is gekeken naar 18.300 merken in 43 landen op 5 continenten.

Ga naar de inhoud