skip to Main Content
De meest gekochte producten in Spaanse supermarkten zijn
kantar

De meest gekochte producten in Spaanse supermarkten zijn

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Populaire supermarkt poducten in Spanje

kantar

MADRID – Volgens een onderzoek van Kantar Worldpanel zijn de meest gekochte producten in supermarkten in Spanje die van de merken Coca Cola, ElPozo en Campofrío. In het onderzoek getiteld Brand Footprint España 2018 is te lezen dat er een toename was van 3,5% wat betreft producten die gemaakt zijn in Spanje ten opzichte van een daling van 4.3% van artikelen uit andere landen.

Volgens het onderzoek is Coca Cola het merk waar de Spanjaarden tenminste 138 miljoen keer mee in aanraking zijn gekomen gevolgd door de producten van vleesproducent ElPozo met 131 miljoen keer en Campofrio met 105 miljoen keer. Andere populaire Spaanse merken zijn Central Lechera Asturiana met 89 miljoen keer en Activia met 65 miljoen keer.

Maar er zijn ook andere producten zoals die van de merken Gallo, Don Simón, Danone, Pescanova, La Cocinera, Serrano, Mahou en Bimbo zijn populair bij de Spaanse kopers. Gekeken naar hoofdmerken en producenten zijn Danone en Nestlé de grootste gevolgd door Coca Cola, Unilever, Campofrío en Mondelez.

In de top 20 van merken die wereldwijd veel gekocht worden staan o.a. Coca Cola, Colgate, Maggi, Lifebuoy, Lays, Pepsi, Nescafé, Sunsilk, Knorr, Dove, Lux, Nestlé, Palmolive, Sprite, Bimbo en Danone.

Bij het algemene onderzoek van Kantar Worldpanel is gekeken naar 18.300 merken in 43 landen op 5 continenten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 14 reacties
 1. Juan74, ik ben hartstikke rustig hoor. Waarom ik commentaar lever op Leo is, dat hij het ‘veze’ Bimbo beschrijft alsof het voor iedereen vies is. Normaal zou zijn als hij zou schrijven: IK vind Bimbo niet lekker, en IK lust geen produkten van Elpozo. Snap je? Zijn meningkje geldt alleen voor hemzelf.

 2. Niks mis mee met sommige merken. En waar denk je dat die huismerken vandaan komen? Uit dezelfde fabriek en veel B merken zijn ook eigendom van grote bedrijven.

  Inderdaad Bimbo is niet te vreten, dat suiker en het bederft nooit = vet. Dat veel Spanjaarden het eten zegt niets. Migas vind ik ook niet te vreten, net als brood, koffie in de USA. Ik snap niet waarom je geen kritiek op Spanje mag hebben, mensen die dat janken die vinden blijkbaar het Spaanse riool ook nog lekker ruiken.

  1. Oh idd Ramon…..Migas, dat oude brood….
   Je krijgt het heel vaak bij vis, maar echt waar, oud brood moet naar de eendjes, niet op mijn bord hahaha….
   We hoeven inderdaad echt niet alles lekker te vinden wat ze ons voorzetten, of wel dan?

 3. Alle merkartikelen zijn bagger, omdat merken alleen belang hebben in de aandeelhouderswaarde, die flink omhoog gaat als je goedkope rotzooi produceerd, en miljoenen uitgeeft aan reklame om die troep te verkopen, wat weer direct invloed heeft op het graaien van de directie. ( Unilever-Nestle-Coca Cola enz.) Koop dus altijd huismerken, het beste wat er is. Rudolf

 4. De meeste van die merken zijn niet te eten zoals dat veze zoete Bimbo brood bah, dan is het Hacendado mer van de Mercadona veel beter, en volgens mij ook meest verkocht- Elpozo is ook echt niet te pruimen, en ga zo een hele lijst maar af.

  1. weer typisch een voorspelbare leeghoofdige reactie van een niet spanjaard, dunkt me. Als nou de SPANJAARDEN het veze (veze???) Bimbo brood lekker vinden, en dagelijks de Elpozo produkten eten, wie is dan die Leo om dat af te kraken? Wat een gezeik !

   1. Nog een hele prettige dag, zal met jou best gaan lukken 🙂 Ik woon al 20 jaar in Spanje en nog steeds is dat vieze Bimbo brood niet te eten. Zit vol met suiker en dat is smerig.

     1. Doe ff rustig aan joh HJS….
      Als Leo dat brood niet lekker vind, wat ik volkomen kan begrijpen overigens, dan moet hij dat toch zelf weten. Deze site staat toe dat mensen hun eigen meningen mogen geven, binnen bepaalde regels. Dus het heeft weinig zin om dan zo te keer te gaan, maar dat moet je vooral zelf weten.

      Oh voor jou info ik woon al dik 10 jaar in Spanje en koop nooit Bimbo brood.
      Niet dat je dat wilde weten, maar ik wil ook wel eens wat niet weten en lees het dan toch…kan pas na het lezen denken ¨goh, dat had ik nou niet hoeven weten¨ heh

      Maar zo te zien ging het onderzoek vooral over de grote merken, en die merken/bedrijven produceren veel meer dan alleen het bekende A-merk waaronder ze bekend zijn. Zoals iemand anders al opmerkte, heel veel ¨huismerken¨ of goedkopere merken komen gewoon uit fabrieken waaruit ook het A-merk rolt. Dus op zich is het niet zo vreemd dat bepaalde fabrikanten heel veel verkopen, omdat ze dit doen via meerdere merken.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken