skip to Main Content
Loterijwinnaars die tot 10.000 euro winnen hoeven geen belasting te betalen
123RF

Loterijwinnaars die tot 10.000 euro winnen hoeven geen belasting te betalen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Geen belasting bij 10.000 euro loterijwinst

123RF

MADRID – In de nieuwe staatsbegroting voor dit jaar is opgenomen dat winnaars van loterijen die tot 10.000 euro winnen geen belasting daarover hoeven te betalen. De politieke partijen PP, Ciudadanos, PNV en UPN zijn dat overeengekomen. Vanaf 2020 kan dat belastingvrije bedrag oplopen naar 40.000 euro.

De Spaanse regering is nog steeds druk bezig met de onderhandelingen om de staatsbegroting rond te krijgen voor dit jaar en er wordt tussen de betrokken politieke partijen flink onderhandeld. Daaronder dus nu ook de belastingvrije bedragen in geval van winst bij een loterij.

Als de staatsbegroting uiteindelijk wordt aangenomen dan hoeven loterijwinnaars die tot 10.000 euro verdienen geen belasting daarover te betalen. In 2019 zou dat bedrag moeten oplopen naar 20.000 en in 2020 zelfs naar 40.000 euro. Op dit moment is het belastingvrije bedrag nog een prijs tot 2.500 euro.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
  1. Man man, wat een regering. Goedkoop weer wat geld uitgeven, om wat zeteltjes te winnen. Laten ze eens echt gaan regeren, dit land kent legio problemen met hoge werkeloosheid, superhoge staatschuld, problemen gezondheidszorg, pensioenen etc. Maar goed, blijkbaar denken ze dat de bevolking dom is door deze kleine tegemoetkoming.

  2. Wees maar zeker dat ze het langst een andere kant dobbel terug nemen of geloven jullie nog in die heilige hier met zijn stoomboot en witte baard met zijn hulpjes Hahaha

  3. Hier roomt de regering wéér de mensen af. In België is de volledige winst belastingvrij, maar wél belasting betalen op de verworven interesten maar sat moet men anders ook

    1. In Nederland is alleen de staatsloterij belasting vrij . Op alle andere prijzen boven de 1000 euro 29% kansspel belasting. Ja Nederland belasting paradijs voor buitenlandse ondernemers . En een overvolle schatkist dankzij de Nederlandse belasting betalers en gepensioneerden

    2. Let op in België betaald men al belasting als je het lotje koopt…dus vooraf. Wat wil zeggen dat een niet winnaar belasting betaald voor de winnaars

    3. Ik denk dat de PP weer zieltjes wil winnen door dit soort loze dingen te doen, hoe vaak win je nu zo´n bedrag in je leven zelfs als je dagelijks zou spelen. De kansen zijn vrijwel 0 dus is het gewoon een zieltjes winnen aktie voor de aankomende verkiezingen en 1 ieder die niet kan rekenen zal dan weer voor de PP kiezen. Altans dat hoop men.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken