8 meter lange haai gespot voor de kust van Polopos in Granada (video)

8 meter lange haai gespot voor de kust van Polopos in Granada
Beeld: Reuzenhaai / voorbeeldfoto / Wikimedia

8 meter lange haai gespot voor de kust van Polopos in Granada (video)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – Tijdens de noodtoestand mag in principe niemand zwemmen in zee en dat is maar goed ook want de Guardia Civil heeft voor de kust van het bekende Polopos in de provincie Granada een acht meter lange haai gezien en gefilmd. Dat gebeurde echter meer dan 400 meter voor de kust waar de walvishaai (tiburón ballena) of reuzenhaai ( tiburón peregrino) zich rustig door het water begaf. Het is niet bekend over welk type haai het precies gaat.

De walvishaai of reuzenhaai wordt weliswaar gezien als een niet gevaarlijke haai voor de mens maar de grote staart kan mensen verwonden. Daarom besloot de kustwacht van de Guardia Civil zaterdag de haai te begeleiden om ervoor te zorgen dat ten eerste deze zichzelf niet zou verwonden door te dicht bij de kust te komen en ervoor te zorgen dat mensen die zich in zee bevonden zoals kajakkers niet te dicht bij de haai kwamen.

De acht meter lange ‘tiburón ballena’ of ’tiburón peregrino’ werd op zo’n 400 meter voor de kust van het Playa de Mamola strand van de gemeente Polopos (bekend van de realityserie) in de provincie Granada gezien. Het bekende (televisie)dorp Polopos ligt in de bergen maar aan zee horen bij de gemeente ook de gehuchten Haza del Lino, Haza del Trigo, La Guapa en La Mamola. 

Het is niet de eerste keer dat in dit gebied een walvishaai of reuzenhaai werd gezien, dat gebeurde ook al op 3 mei toen een van deze haaien voor de kust van het Playa de Calahonda in Motril (Granada) zwom.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.