De min-of-meer drogisterijen van Clarel in Spanje

Clarel.es
Beeld: Clarel.es

MADRID – In Spanje zijn niet zoals in Nederland drogisterijen te vinden. De verkoop van alle medicijnen mag in Spanje alleen bij apotheken waardoor dit dus niet mogelijk is bij een drogist. Er zijn echter veel apotheken (farmacias) die naast medicijnen ook aanverwante artikelen verkopen waardoor ze soms lijken op een drogist. Er is echter een winkelketen die veel lijkt op de Nederlandse drogist, Clarel.

Misschien heb je er nog nooit van gehoord en ben je er niet mee bekend maar als we aangeven dat de Clarel in Spanje eigenlijk een nieuwe Schlecker is dan klinkt het al bekender. Het Duitse Schlecker werd voor Spanje en Portugal in 2013 gekocht door de Spaanse supermarktketen Día om de meer dan 1.000 winkels later om te toveren tot Clarel.

Artikelen

Weliswaar is Clarel geen drogist aangezien de belangrijkste artikelen, te weten medicijnen, niet te koop zijn bij de Clarel in Spanje. Toch lijken de Clarel winkels wel op een drogist vanwege het ruime aanbod van aanverwante producten zoal voor de persoonlijke verzorging, schoonmaakproducten en hygiëne waarbij kwaliteit, variëteit en prijs van de producten en merken belangrijk is.

Eigen merken

In de Clarel winkels zijn artikelen te vinden van bekende merken, net zoals in de supermarkten in Spanje, maar ook veel eigen merk producten. Hieronder bevinden zich Bonté voor persoonlijke verzorging, hygiëne en beauty of Basic Cosmetics met beauty en verzorgingsproducten die ecologisch en gezond zijn en niet getest op dieren of Baby Smile wat een productlijn is voor babys en Junior Smile voor kinderen vanaf 3 jaar.

Het eigen merk As wordt gebruikt voor producten voor huisdieren terwijl het merk Día (van de gelijknamige supermarkt) garant staat voor de voedsel, drank en cosmetica artikelen.

Winkels

De Clarel winkels liggen hoofdzakelijk in de centra van steden en dorpen om zo dicht mogelijk bij de consument te zijn. De winkels zijn te herkennen aan het logo met een druppel met een glimlach erin en het woord Clarel in witte letters op een zwarte achtergrond.

Er zijn inmiddels 1.100 Clarel winkels in heel Spanje te vinden waarvan het merendeel sinds de overname van Schlecker in 2013 zijn verbouwd tot de moderne Clarel winkels.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.