De min-of-meer drogisterijen van Clarel in Spanje

Clarel.es
Beeld: Clarel.es

De min-of-meer drogisterijen van Clarel in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In Spanje zijn niet zoals in Nederland drogisterijen te vinden. De verkoop van alle medicijnen mag in Spanje alleen bij apotheken waardoor dit dus niet mogelijk is bij een drogist. Er zijn echter veel apotheken (farmacias) die naast medicijnen ook aanverwante artikelen verkopen waardoor ze soms lijken op een drogist. Er is echter een winkelketen die veel lijkt op de Nederlandse drogist, Clarel.

Misschien heb je er nog nooit van gehoord en ben je er niet mee bekend maar als we aangeven dat de Clarel in Spanje eigenlijk een nieuwe Schlecker is dan klinkt het al bekender. Het Duitse Schlecker werd voor Spanje en Portugal in 2013 gekocht door de Spaanse supermarktketen Día om de meer dan 1.000 winkels later om te toveren tot Clarel.

Artikelen

Weliswaar is Clarel geen drogist aangezien de belangrijkste artikelen, te weten medicijnen, niet te koop zijn bij de Clarel in Spanje. Toch lijken de Clarel winkels wel op een drogist vanwege het ruime aanbod van aanverwante producten zoal voor de persoonlijke verzorging, schoonmaakproducten en hygiëne waarbij kwaliteit, variëteit en prijs van de producten en merken belangrijk is.

Eigen merken

In de Clarel winkels zijn artikelen te vinden van bekende merken, net zoals in de supermarkten in Spanje, maar ook veel eigen merk producten. Hieronder bevinden zich Bonté voor persoonlijke verzorging, hygiëne en beauty of Basic Cosmetics met beauty en verzorgingsproducten die ecologisch en gezond zijn en niet getest op dieren of Baby Smile wat een productlijn is voor babys en Junior Smile voor kinderen vanaf 3 jaar.

Het eigen merk As wordt gebruikt voor producten voor huisdieren terwijl het merk Día (van de gelijknamige supermarkt) garant staat voor de voedsel, drank en cosmetica artikelen.

Winkels

De Clarel winkels liggen hoofdzakelijk in de centra van steden en dorpen om zo dicht mogelijk bij de consument te zijn. De winkels zijn te herkennen aan het logo met een druppel met een glimlach erin en het woord Clarel in witte letters op een zwarte achtergrond.

Er zijn inmiddels 1.100 Clarel winkels in heel Spanje te vinden waarvan het merendeel sinds de overname van Schlecker in 2013 zijn verbouwd tot de moderne Clarel winkels.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.