Het Spaanse woord of zin van de dag (271)

123rf
Beeld: 123rf

Het Spaanse woord of zin van de dag (271)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Veel lezers spreken, schrijven en begrijpen het Spaans waarschijnlijk al maar er zullen ongetwijfeld ook veel lezers zijn die de Spaanse taal nog niet zo goed of helemaal niet onder de knie hebben. Daarom behandelen we in samenwerking met Supergoed Spaans Leren elke dag een Spaans woord, gezegde of zin en geven daarbij de juiste uitspraak. Doe je ook mee!

Deze ‘palabras españolas’ ofwel Spaanse woorden zijn gebaseerd op het castellano (uitspraak: kastejano – castiliaans), het zogenaamde algemeen beschaafd Spaans. Het komt erg vaak voor dat een Spaans woord diverse betekenissen heeft of in andere hoedanigheid gebruikt kan worden. 

Jouw taalbegeleidster is Cintha van Marrewijk en zij leert iedereen snel en makkelijk Spaans via www.supergoedspaansleren.nl

Maandag 17 mei 2021

El lunes 17 de mayo de 2021
uitspraak: el loenes djecisjette (slissende c) de majo de dosmielbeentioeno

Als je een cursus of de gratis Spaanse lessen doet via www.supergoedspaansleren.nl dan weet je dat bij ELKE les een podcast (audio) hoort. Superhandig voor onderweg als je internet hebt. Deze keer hebben we een korte audio gemaakt bij de oefening van vrijdag 14 mei.

Antwoord op de oefening van vrijdag. Vertaal in het Nederlands en neem een video of audio op met je uitspraak. Klik HIER https://soundcloud.com/cintha-van-marrewijk/spanjevandaag voor de audio:

  1. Se alquila – te huur
  2. Se vende – te koop
  3. Una finca – een landgoed
  4. Un chalet – een chalet (uitspraak: oen tjalet)
  5. Una casa adosada – een rijtjeswoning
  6. Un apartamento – een apartement
  7. Una casa con piscina – een huis met zwembad
Ga naar de inhoud