Hoogste temperatuur van Spanje werd zondag gemeten in Elche: 37,7 graden

Hoogste temperatuur van Spanje werd zondag gemeten in Elche: 37,7 graden
Beeld: 123rf

Hoogste temperatuur van Spanje werd zondag gemeten in Elche: 37,7 graden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De Spaanse weerdienst Aemet had voor het weekend al voorspeld dat het extra warm zou worden in het zuiden en zuidoosten van Spanje zoals in Andalusië, de Murcia regio en de Valencia regio. Het kwik is op veel plaatsen dan ook ruim boven de 30 graden en zelfs boven de 35 graden gekomen met als hoogst geregistreerde temperatuur op zondag 16 mei van 37,7 graden in Elche (Alicante).

Elche heeft de tweede warmste dag gehad op zondag 16 mei 2021 sinds 120 jaar in een meimaand met 37,7 graden. Dat was op zondag dan ook meteen de hoogste temperatuur van heel Spanje. 

Op andere plaatsen in de provincie Alicante werd het ook erg warm met 36,6 graden in Novelda en 36,4 graden in Orihuela. In de provincie Valencia werd het 36,3 graden in Xativa en 36 graden in Sagunto, aldus de gegevens van de Spaanse weerdienst Aemet.

Overigens was het extreem warme weer voor een meimaand van korte duur want de temperaturen gaan snel dalen vanaf maandag waarbij er gesproken wordt van een verschil aan de Costa Blanca van 12 graden naar maximaal 24 graden terwijl het kwik ook snel zal dalen in de Murcia regio en Andalusië.

Hoogste temperaturen Spanje

Maar als we kijken naar de hoogste temperaturen van Spanje op zondag 16 mei dan zien we het volgende. Het werd dus 37,7 graden in Elche (Alicante) wat de hoogst gemeten temperatuur van heel Spanje was.

In Molina de Segura (Murcia) werd het 37,1 graden en in Málaga werd een temperatuur gemeten van 37 graden. In Coín (Málaga) registreerde de Aemet bij de officiële meetstations een temperatuur van 36,8 graden terwijl dat 36,6 graden was in Novelda (Alicante).

In Cieza (Murcia) werd het 36,6 graden en in Orihuela (Alicante) steeg het kwik naar 36,4 graden. In Xativa (Valencia) werd een temperatuur gemeten van 36,3 graden, in Albox (Almería) werd het 36,1 graden en in Murcia stad ook 36,1 graden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.