IMSERSO seniorenreizen in Spanje worden in oktober 2021 hervat

IMSERSO seniorenreizen in Spanje worden in oktober 2021 hervat
Beeld: 123rf

IMSERSO seniorenreizen in Spanje worden in oktober 2021 hervat

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De IMSERSO seniorenreizen in Spanje zijn tot en met september dit jaar geannuleerd maar het verantwoordelijke Ministerie van Sociale Zaken zegt dat de IMSERSO-reizen vanaf oktober 2021 weer zullen starten. In 2020 en ook de eerste maanden van dit jaar werden alle IMSERSO-reizen vanwege de pandemie geannuleerd. 

Het gaat om de speciale door de Spaanse overheid gesubsidieerde pakketreizen binnen Spanje en naar diverse buitenlandse bestemmingen voor residenten in Spanje tussen de 55 (voor weduwe/weduwnaar) en 65 (gepensioneerden) jaar en ouder die dus in oktober 2021 weer zullen starten.

Dat is goed nieuws voor de senioren in Spanje die graag op een welverdiende vakantie willen gaan. Deze groep inwoners van circa 900.000 personen is praktisch helemaal gevaccineerd en tegen de tijd dat de IMSERSO-reizen in oktober weer starten is iedereen al maanden gevaccineerd tegen het coronavirus.

De IMSERSO-reizen beginnen echter nooit in de drukke zomermaanden en zijn iets voor het laagseizoen. Daarom moeten de senioren nog even wachten want de lente periode is al voorbij en dus begint de IMSERSO weer wanneer de herfst begint.

De IMSERSO reizen worden hoofdzakelijk aangeboden door twee organisaties, te weten Mundosenior met de reizen naar de Balearen en Canarische Eilanden en het binnenland van het Spaanse vasteland terwijl Mundiplan de reizen naar de Spaanse kustplaatsen aanbiedt.

LEESTIP:
Wat zijn de IMSERSO seniorenreizen in Spanje

Wat is IMSERSO

IMSERSO is de afkorting van het Instituto de Mayores y SERvicios SOciales en zijn seniorenreizen gesubsidieerd door de Spaanse overheid. Dit wordt deels gedaan om de ouderen in Spanje een mogelijkheid te bieden voor een betaalbare vakantie in (meestal) eigen land maar ook om de senioren actief te houden en de werkgelegenheid in het toerisme in het laagseizoen te promoten. 

Bij de IMSERSO gaat het om volledig verzorgde reizen in hoofdzakelijk Spanje maar ook in het buitenland. Deze reizen zijn veel goedkoper dan de normale pakketreizen in Spanje en bestaan uit vervoer, hotel met volpension, excursies (soms tegen bijbetaling), verzekeringen en reisbegeleiding.

Ga naar de inhoud