Search
menu
Search

Oranje gekleurde butaangasflessen weer duurder in Spanje

Oranje gekleurde butaangasflessen worden weer duurder in Spanje
Beeld: Europa Press

Oranje gekleurde butaangasflessen weer duurder in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De butaangasflessen worden deze dinsdag na de laatste prijsverandering in maart 2021 duurder in Spanje. Gemiddeld stijgen de prijzen van een fles met 4,87% naar een kostprijs van 14,64 euro. Deze prijsstijging gaat in op dinsdag 18 mei, de derde dinsdag van de maand. Een butaangasfles van 12,5 kilo zal vanaf dinsdag 0,68 euro duurder zijn en dus 14,64 in plaats van 13,96 euro gaan kosten.

Er zijn in Spanje nog heel veel mensen die geen aardgasaansluiting in huis hebben en gebruikmaken van de (meestal oranje gekleurde) butaangasflessen (bombona domestica butano). 

Je ziet ze vaak nog staan op de balkons en ze worden gebruikt voor het koken, warm water of de verwarming in huis. In Spanje zijn ongeveer acht miljoen huishoudens die nog gebruik maken van de butaangasflessen.

De meest gangbare butaangasflessen van 12,5 kilo kosten vanaf dinsdag 18 mei 0,68 euro meer (+4,87%) waarna de kostprijs komt te staan op 14,64 euro per ‘bombona de butano’. Dat is de hoogste prijs sinds november 2019 toen de prijs nog 15,33 euro was.

De prijzen voor de ‘bombona de butano’ worden tweemaandelijks (bimensualmente) herzien waardoor de volgende herberekening zal plaatsvinden op de derde dinsdag van juli 2021.

Ga naar de inhoud