Alle wapens van lokale politie gestolen in een gemeente van Sevilla

Alle wapens van lokale politie gestolen in een gemeente van Sevilla
Beeld: via canva.com

Alle wapens van lokale politie gestolen in een gemeente van Sevilla

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De Guardia Civil onderzoekt een beroving waarbij alle wapens van de Lokale Politie zijn gestolen. Het gaat in totaal om vijf korte wapens. Het voorval vond plaats in de gemeente Lantejuela in de provincie Sevilla. De dieven gingen ervandoor met twee pistolen van het type Walther P99 en drie pistolen van het type Ceska, Brno 75. Ze waren binnengekomen via de voordeur van het gemeentehuis waarin ook het politiebureau gevestigd is. Volgens berekeningen zou de roof om ongeveer vijf uur ‘s ochtends hebben plaatsgevonden. 

De gemeente heeft aan haar inwoners gevraagd om kalm te blijven en de autoriteiten hun werk te laten doen. Deze zijn druk bezig om het gebeuren te onderzoeken. Een dag na de overval was al een speciale vergadering gepland waarbij de veiligheidsdienst van de lokale overheid ook al aanwezig zou zijn vanwege een lokaal bedevaart evenement in het dorp dat binnenkort zou plaatsvinden. Tijdens deze vergadering is hierover gesproken en ook over de beroving en nog meer agendapunten. 

“Elke samenwerking met burgers is welkom om de dieven zo snel mogelijk te pakken” aldus de burgemeester, die burgers oproept om alle informatie die ze hebben zo snel mogelijk bij de Guardia Civil bekend te maken. 

Overigens is op camerabeelden te zien hoe twee personen het gemeentehuis binnengaan. Ze gaan aan de zijkant naar binnen in de vergaderruimte en komen via die weg het gebouw binnen. Hierbij laten ze de waardevolle elektronica uit die vergaderruimte liggen. 

“We hebben met spoed vervanging van de wapens aangevraagd”, aldus de burgemeester van Lantejuela. De dieven zijn enkele kantoren binnen gegaan en hebben verschillende papieren bekeken zonder dat het een logisch idee lijkt te hebben, tot ze bij de kluis van de politie aankwamen. Ze roofden de hele kluis met daarin de wapens mee uit het gebouw. 

Ga naar de inhoud