Plannen bekend voor het eerste winkelcentrum van Benidorm

Plannen bekend voor het eerste winkelcentrum van Benidorm
Beeld: Unibail-Rodamco / web

Plannen bekend voor het eerste winkelcentrum van Benidorm

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Unibail-Rodamco is van plan om het eerste winkelcentrum in Benidorm te bouwen, met een oppervlakte van 58.000 vierkante meter, waarvan 121 ruimtes zullen worden verhuurd aan winkels, restaurants, bioscopen en een hypermarkt. Daarnaast zal het winkelcentrum over 3.000 parkeerplaatsen beschikken, met twee ondergrondse verdiepingen, parkeergelegenheid op het oppervlak en een parkeerplaats voor het sectorgebied.

Wanneer zal de infrastructuur klaar zijn? Dat zal afhangen van de toegangswegen, die gefinancierd zullen worden met 18 miljoen euro door de gemeente Benidorm. En afgelopen maandag ondertekenden de gemeente, de ‘Unidad de Carreteras del Estado’ en het bedrijf ‘Tecnología de la Construcción y Obras Públicas SA’ (Tecopsa) het contract voor de bouw van de verbinding van de N-332, die toegang zal bieden tot het industriële en commerciële gebied.

Naast het financieren van deze infrastructuur heeft de gemeente ook de aankoop van de benodigde grond voor de bouw op zich genomen. Bijna alle grond is verkregen door middel van wederzijdse overeenkomsten met de eigenaren, waardoor het gehele onteigeningsproces is vergemakkelijkt.

Over de bouw van dit winkelcentrum wordt al jaren gesproken. De eerste keer was in 2017, maar toen kwam men niet verder dan plannen. In 2020 werd opnieuw een poging gewaagd, maar uiteindelijk zal men pas in 2023 of 2024 beginnen met de bouw van het eerste winkelcentrum van de populaire kustplaats Benidorm.

Ga naar de inhoud