De winkelketen Ale-Hop behaalt hogere omzet en winst in 2023

De winkelketen Ale-Hop behaalt hogere omzet en winst in 2023
Beeld: Ale-Hop / web

De winkelketen Ale-Hop behaalt hogere omzet en winst in 2023

In 2023 heeft de winkelketen Ale-Hop een indrukwekkende omzetgroei gerealiseerd van 31% tot 224 miljoen euro. Dit resultaat toont aan dat Ale-Hop erin is geslaagd om zich in grote lijnen te herstellen van de gevolgen van de pandemie, aldus de woordvoerder van Clave Dénia, het moederbedrijf van Ale-Hop.

De groei van Ale-Hop is niet beperkt tot de binnenlandse markt. Het bedrijf heeft ook haar internationale aanwezigheid weten uit te breiden, met nieuwe winkels geopend in landen als Portugal, Kroatië en Italië. Deze internationalisatie is een belangrijke pijler in de strategische groei van Ale-Hop.

Naast de internationale expansie, heeft Ale-Hop ook haar winkelnetwerk in Spanje weten uit te breiden. In 2023 opende het bedrijf 31 nieuwe winkels, waarmee het totaal aantal verkooppunten op meer dan 300 komt. Deze gestaag groeiende fysieke aanwezigheid is een kracht van het merk.

Om deze indrukwekkende prestaties te bereiken, heeft Ale-Hop fors geïnvesteerd in verschillende aspecten van haar bedrijfsvoering. In 2023 investeerde het bedrijf 25 miljoen euro in de opening en renovatie van verkooppunten, logistieke centra, digitalisering en onderzoek & ontwikkeling. Deze investeringen in innovatie en duurzaamheid zijn essentieel geweest voor het succes van Ale-Hop.

De sterke omzetgroei heeft ook geleid tot een aanzienlijke toename van de winst voor Ale-Hop. In 2023 boekte het bedrijf een nettowinst van 41 miljoen euro. Dit resultaat is een duidelijk teken van de financiële gezondheid en het solide businessmodel van het bedrijf.

Als onderdeel van de expansiestrategie, zal Ale-Hop in 2024 haar logistieke centrum in Oliva afmaken. Hiermee zal het totale logistieke oppervlak van het merk toenemen tot 50.000 vierkante meter. Deze logistieke uitbreiding is cruciaal om de toekomstige groei te ondersteunen.

Voor dit jaar is de groeistrategie van Ale-Hop gericht op het uitbreiden van hun aanwezigheid in Spanje door meer winkels te openen. Naast de nationale groei, blijft Ale-Hop ook kansen verkennen om haar internationale aanwezigheid uit te breiden. Hoewel er nog geen concrete plannen zijn voor nieuwe landen, blijft het bedrijf een voorzichtige en gestage internationale groei nastreven.

Ga naar de inhoud