Vrachtwagenchauffeur uit Spanje overlijdt in België nadat hij werd geraakt door een putdeksel

Vrachtwagenchauffeur uit Spanje overlijdt in België nadat hij werd geraakt door een putdeksel
Beeld: Castillo Trans / web

Vrachtwagenchauffeur uit Spanje overlijdt in België nadat hij werd geraakt door een putdeksel

Het leven van een vrachtwagenchauffeur kan soms gevaarlijk zijn, vooral wanneer zij hun werk in het buitenland uitvoeren. Helaas kwam de Roemeense vrachtwagenchauffeur Gheorghe Tibil uit Spanje op tragische wijze om het leven tijdens een rit door België. De omstandigheden rondom zijn overlijden zijn schokkend en hebben veel teweeggebracht in de transportsector.

Gheorghe Tibil, een 50-jarige Roemeense vrachtwagenchauffeur uit Alicante, was op weg van Duitsland naar Parijs toen het fatale incident plaatsvond. Samen met zijn vrouw María reed hij in de vroegte van zondag op maandag over de E42-snelweg in de provincie Luik, België. Plotseling werd hun vrachtwagen geraakt door een putdeksel die vanaf een brug op de weg was gegooid.

De putdeksel verbrijzelde de voorruit van de vrachtwagen en trof Gheorghe Tibil rechtstreeks in het hoofd, met dodelijke afloop. Zijn vrouw María was getuige van het ongeluk en wist de vrachtwagen veilig tot stilstand te brengen, waardoor erger werd voorkomen. Hoewel María ongedeerd bleef, werd zij overgebracht naar het ziekenhuis om te worden onderzocht.

De Belgische autoriteiten hebben direct een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het incident. Al snel werd duidelijk dat er sprake was van een opzettelijke daad, geen ongeluk. Een tiental uren na de fatale aanval konden vijf verdachten worden aangehouden, waarvan twee minderjarig. Een van de minderjarigen zou de politie hebben ingelicht over de identiteit van de andere betrokkenen.

De dood van Gheorghe Tibil heeft diepe indruk gemaakt in de transportsector. Castillo Trans S.L., het Spaanse transportbedrijf waarvoor hij werkte, heeft haar immense verdriet en woede geuit over het verlies van hun gewaardeerde collega. Ook de Spaanse Conferentie voor Goederenvervoer (CETM) heeft haar medeleven betuigd aan de nabestaanden en het bedrijf, en geëist dat de daders voor hun daad worden gestraft. Zij benadrukken dat zulk een misdaad niet onbestraft mag blijven.

Ga naar de inhoud