Mallorca heeft eerste rookvrije strand

Mallorca heeft eerste rookvrije strand
Beeld: 123rf

Mallorca heeft eerste rookvrije strand

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – De Cala Estancia heeft de eer het eerste rookvrije strand van het Balearen eiland Mallorca te zijn. Cala Estancia voegt zich zo bij het programma ‘Platges sense fum, platges saludables’ ofwel ‘stranden zonder rook, gezonde stranden’. De Cala Estancia bevindt zich op 11 km van de hoofdstad Palma, gelegen tussen Caló de Son Caios en de Club Marítim Sant Antoni de la Platja.

Voorlopig zal er niet streng gecontroleerd gaan worden door de politie en is het de bedoeling dat de strandgangers zelf controleren of er gerookt wordt. Dat wil zeggen dat er op het Cala Estancia strand een verbod geldt op het roken en dat mocht iemand toch roken deze persoon daar door andere strandgangers op wordt aangewezen.

Er komen steeds meer rookvrije stranden ofwel “playas sin humo” of “playas sin fumo” bij in Spanje. Het gaat in dit geval om stranden waar het niet is toegestaan een sigaret te roken omdat dit hinderlijk kan zijn voor andere strandgebruikers, schadelijk voor kinderen is en de peuken de stranden vervuilen.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Overzicht rookvrije stranden in Spanje[/su_note]

Op de Balearen waren tot nu toe slechts 2 rookvrije stranden te vinden, beiden op het eiland Ibiza, te weten Playa urbana de Santa Eulalia del Río en Playa de Talamanca. Daar is dus nu de Cala Estancia als eerste strand van Mallorca dat rookvrij is bijgekomen. Er worden op de Balearen geen boetes gegeven als men toch rookt op een “playa sin humo”.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.