Verdediger en aanvoerder Sergio Ramos verlaat Real Madrid

Verdediger en aanvoerder Sergio Ramos verlaat Real Madrid
Beeld: Twitter

Verdediger en aanvoerder Sergio Ramos verlaat Real Madrid

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

VOETBAL – Na 16 jaar de outfit van Real Madrid te hebben gedragen en de laatste jaren als verdediger en aanvoerder te hebben gespeeld voor de ‘koninklijke’, is er een eind gekomen aan de voetbalcarrière van de 35-jarige Sergio Ramos bij Real Madrid. De club en de speler hebben geen overeenkomst kunnen bereiken over een verlenging van het huidige contract dat al op 30 juni afloopt.

Sergio Ramos wilde een nieuw contract van twee jaar maar Real Madrid heeft hem volgens de Spaanse sportkranten een contract aangeboden van een jaar inclusief een salarisverlaging. En dat heeft de 35-jarige aanvaller niet geaccepteerd waardoor er een einde is gekomen aan zijn 16-jarige carrière bij de koninklijke.

Sergio Ramos werd voor 27 miljoen euro in 2005 overgenomen van Sevilla. 16 jaar later heeft de aanvaller 671 wedstrijden gespeeld met de outfit van Real Madrid. Hij heeft met de club uit de Spaanse hoofdstad maar liefst 4 Champions Leagues gewonnen, 5 Spaanse La Liga competities, 4 Wereldkampioenschappen voetbal voor clubs, 2 Copa del Rey competities, 3 Europese Supercups en 4 Spaanse Supercups.

Als verdediger heeft Sergio Ramos toch in zijn 16-jarige loopbaan 101 doelpunten weten te maken. Hij is samen met aanvaller Raúl González, doelman Iker Casillas en centrale verdediger Manuel Sanchís een van de spelers met de meest gespeelde wedstrijden voor Real Madrid. 

De carrière bij Real Madrid eindigt na een moeilijk jaar aangezien hij slechts 1.790 minuten gespeeld heeft in 21 wedstrijden verdeeld over alle competities in het seizoen 2020/2021. Verder werd hij vanwege zijn blessure ook niet opgesteld als verdediger in het Spaanse elftal bij het EK-2021. Het is nog onzeker wat de toekomst van de speler is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.