Grootste bosbrand van Spanje: 11.000 hectare natuur verwoest in Zamora

Grootste bosbrand van Spanje: 11.000 hectare natuur verwoest in Zamora
Beeld: @brifpuertopico / twitter

Grootste bosbrand van Spanje: 11.000 hectare natuur verwoest in Zamora

ZAMORA – In totaal zijn er meer dan 12 natuur- en bosbranden actief in Spanje maar de grootste van allemaal op dit moment vindt plaats in de provincie Zamora in Castilië en León. Daar heeft het alles vernietigende vuur alweer 11.000 hectare natuur verwoest. Honderden inwoners van 11 dorpen zijn geëvacueerd en er zijn meer dan 360 brandweerlieden en 122 militairen van de UME bezig het vuur te bestrijden.

Men vreest het ergste en de experts verwachten dat de droogte, de hitte en windsnelheden van 70 km/uur het vuur zullen blijven aanwakkeren waardoor de schade in de Sierra de la Culebra nog groter zal zijn. naast vernielde bossen en agrarische grond zijn er ook schuren, agrarische gebouwen, telecommasten, wegen en andere constructies vernield.

In totaal zijn meer dan 650 inwoners van 11 dorpen geëvacueerd terwijl meer dan 480 brandweerlieden en UME-militairen op de grond en met blushelikopters en blusvliegtuigen vanuit de lucht het vuur bestrijden. Er zijn in totaal 25 bluswagens, 6 bulldozers, 17 blushelikopters en 4 blusvliegtuigen aan het werk.

De brand kent meerdere brandhaarden en reageert op een unieke klimatologische situatie met windsnelheden van 40 tot 70 km/uur, bijna 40 graden, lage luchtvochtigheid en een droge storm.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.