Ondernemer in Madrid verdacht van het verwijderen van bloed bij minstens 60 honden en katten

Ondernemer in Madrid verdacht van het verwijderen van bloed bij minstens 60 honden en katten
Beeld: 123rf

Ondernemer in Madrid verdacht van het verwijderen van bloed bij minstens 60 honden en katten

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In Madrid onderzoekt de politie een ondernemer die ervan verdacht wordt op pijnlijke wijze bij minstens 60 honden en katten bloed te hebben verwijderd. De politie heeft op dit moment bij een crematorium in Toledo de verbranding van 27 honden, 29 katten, 3 konijnen en 1 fret gelokaliseerd. Het aantal getroffen en gestorven honden en katten kan veel groter zijn.

De ondernemer had in de gemeente Humanes in de autonome regio Madrid een praktijk waar hij honden en katten hield. De man gebruikte deze dieren om al het bloed of grote aantallen liters op pijnlijke wijze te verwijderen waarbij op dit moment waarschijnlijk 60 dieren zijn overleden.

Het doel van de eigenaar van het bedrijf dat geregistreerd staat als Centro de Transfusiones Veterinario S.L. was economisch door het van de dieren verwijderde bloed aan dierenartsen en dierenklinieken te verkopen zodat dit gebruikt kan worden bij bloedtransfusies of operaties. Een zakje hondenbloed met 400 milliliter had een kostprijs van 80 euro terwijl een zakje kattenbloed met 40 milliliter een kostprijs had van 85 euro. 

Omdat de vraag naar honden- en kattenbloed schijnbaar enorm steeg, bood de man zijn diensten echter niet alleen in Spanje aan maar ook in België, Italië, Frankrijk en Portugal. De verdachte had niet alleen een eigen bloedtransfusie bedrijf opgezet maar was ook de voorzitter van de ‘Asociación de Hematología y Homeopatía Animal’, belast met de certificering van hematologische laboratoria en bloedbanken. De verdachte heeft echter geen officieel diploma voor diergeneeskunde en er zijn geen registraties, autorisaties en licenties voor zijn activiteiten bekend.

De verdachte ondernemer startte in 2006 met zijn bedrijf en zette zo een bloedbank voor honden en katten op waarmee hij zijn diensten in met name de Madrid regio aanbood. Het is op dit moment niet duidelijk hoeveel tientallen of misschien wel honderden honden en katten gestorven zijn bij het onttrekken van hun bloed.

Ga naar de inhoud