Search
menu
Search

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (63)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (63)
Beeld: ingezonden

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (63)

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video.

We wonen nu een jaar in Casa Rodriguillo en als we dan terugkijken, wat hebben we toen gekampeerd in ons eigen huis. De nieuwe rioolbuizen waren nog maar net aangesloten op de riolering van de gemeente. De bruikbare toiletpot stond elke week in een andere sanitaire ruimte en vaak zonder deur … We hadden nog geen lampen, geen lichtschakelaars en geen stopcontacten. Dus moest alles in de avond en nacht met een zaklamp gebeuren. De keuken en de douche hadden we buiten opgebouwd. Dit was allemaal geen probleem want het was op dat moment heerlijk weer, dus dan is buiten leven helemaal niet vervelend.

Ook ons bed verhuisde bijna wekelijks naar een andere kamer. Vloeren moesten nog gestort worden en hierna kwam de stukadoor alle muren en plafonds stucen. Vervolgens kwam Yves de vloeren en badkamers betegelen. Waarna we zelf de kamers konden schilderen, wat hebben we met onze spullen lopen slepen. Als eerste waren de keuken en het kantoor af en wat was het fijn om deze spullen al op de juiste plaats te hebben. Een la te kunnen openen in plaats van een doos en niet meer tussen alle bouwmaterialen de administratieve zaken af te handelen. Daarna zijn we één voor één alle slaapkamers op de bovenverdieping gaan afmaken.

Het grote juichmoment was voor ons toch wel dat eindelijk begin van het jaar het elektra in orde kwam en dit betekende vooral dat er niet meer buiten gedoucht hoefde te worden. In de zomer en najaar was dit geen enkel probleem, maar in de winter werd dit toch wel een koud klusje. Vooral voor koukleum Danielle was dat buiten douchen in de winter wel een dingetje, nog steeds tijdens het douchen denkt ze terug aan die tijd … Sowieso was elke ruimte die we afkregen een fijn moment. Steeds meer spullen die rondzwierven door het huis kregen hun plekje en het werd iedere week meer en meer een thuis.

Nu zijn we dan eindelijk zover dat de binnenkant van het huis af is. Natuurlijk zijn er altijd nog klusjes zoals plintjes, kitwerk, wat decoratie her en der die gedaan moeten worden, maar het grote werk is gedaan. Als we ‘s avonds na het harde werken op onze nieuwe bank zitten, genieten we van ons mooie huis en hopelijk kunnen we dit snel met heel veel mensen gaan delen. Hasta luego, Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud