De 10 meest instagrammable strandbestemmingen in Spanje

De 10 meest instagrammable strandbestemmingen in Spanje
Beeld: via canva.com

De 10 meest instagrammable strandbestemmingen in Spanje

Spanje staat natuurlijk bekend om zijn prachtige stranden die jaar na jaar miljoenen bezoekers trekken. Deze prachtige locaties zijn niet alleen populair vanwege hun schoonheid en ontspanningsmogelijkheden, maar ook omdat ze de perfecte achtergrond vormen voor onvergetelijke foto’s op sociale media. Instagram, het platform bij uitstek voor visuele storytelling, is overspoeld met beelden van deze Spaanse juweeltjes, en dit zijn de 10 meest instagrammable stranden van Spanje.

Spanje’s kustlijn is gevarieerd en elk strand vertelt zijn eigen verhaal. Van de ruige kliffen van het noorden tot de zonovergoten baaien van de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan, er is voor ieder wat wils. Als we kijken naar de #hastags kunnen we achterhalen welke stranden het meest gefotografeerd en geplaatst worden op Instagram.

  1. Es Trenc (Mallorca), 14.846.149 hashtags
  2. Málaga, 9.081.924 hashtags
  3. Maspalomas (Gran Canaria), 955.919 hashtags
  4. Alcudia (Mallorca), 544.777 hashtags
  5. Pineda de Mar (Catalonië), 201.839 hashtags
  6. Concha Beach (San Sebastián), 167.007 hashtags
  7. Cala Comte (Ibiza), 146.353 hashtags
  8. Natuurpark Ses Salines (Ibiza), 79.720 hashtags
  9. Ses Illetes (Formentera), 62.753 hashtags
  10. Cathedrals Beach (Lugo), 54.997 hashtags

Mallorca: Een fotografisch paradijs

Met meer dan 14 miljoen hashtags op Instagram, is Mallorca onbetwist de koning van de Spaanse strandbestemmingen op sociale media. Cala Mondragó en Es Trenc zijn twee van de meest gefotografeerde stranden op het eiland. Hun kristalheldere, turquoise water en fijne, witte zandstranden lijken wel rechtstreeks uit een ansichtkaart te komen.

Alcudia op Mallorca krijgt ook een speciale vermelding in de ranglijst, als toeristisch gebied in het noorden van het eiland, gewaardeerd om zijn familiestranden en zijn oude stad omgeven door middeleeuwse muren.

Málaga: Waar stad en zee samenkomen

Op de tweede plaats, met ruim 9 miljoen hashtags, vinden we Málaga. Deze bruisende stad aan de Costa del Sol is de geboorteplaats van Pablo Picasso en ademt kunst en cultuur. Maar het zijn de stadsstranden zoals La Malagueta en Playa de la Caleta die Instagram doen ontploffen. Deze stranden zijn uniek omdat ze de dynamiek van het stadsleven combineren met de ontspannen sfeer van de kust.

Maspalomas: Waar woestijn de oceaan ontmoet

De bronzen medaille gaat naar Maspalomas op Gran Canaria, met bijna een miljoen hashtags. Dit is geen gewoon strand; het is een unieke fusie van Sahara-achtige zandduinen en de verfrissende wateren van de Atlantische Oceaan. De duinen van Maspalomas zijn een natuurfenomeen dat zich uitstrekt over ongeveer 400 hectare. Het landschap verandert voortdurend door de wind, wat elke foto uniek maakt.

Pineda de Mar: Verborgen parel aan de Costa Brava

Met iets meer dan 200.000 hashtags lijkt Pineda de Mar misschien de underdog in deze lijst, maar onderschat deze bestemming aan de Costa Brava niet. Het stadje heeft misschien niet de bekendheid van Barcelona of Lloret de Mar, maar dat is precies wat het zo aantrekkelijk maakt voor fotografen en Instagrammers die op zoek zijn naar authentieke beelden.

Ga naar de inhoud