skip to Main Content
Aantal miljonairs in Spanje met 76% toegenomen
123rf

Aantal miljonairs in Spanje met 76% toegenomen

MADRID – Het aantal miljonairs is in Spanje de afgelopen tien jaar tussen 2008 en 2018 met 76,47% toegenomen. We hebben het dan over personen die tenminste één miljoen euro vrij te besteden hebben waarvan er nu 224.300 personen te vinden zijn in Spanje, aldus het Capgemini 2019 rapport.

In 2008 waren er nog 127.100 miljonairs in Spanje maar dat aantal is de afgelopen tien jaar met 76,47% toegenomen naar de huidige 224.300 miljonairs in Spanje. Het lijkt erop dat na de crisis de rijken steeds rijker zijn geworden en de armen steeds armer (maar dat is iets dat niet alleen in Spanje geldt).

Tussen 2017 en 2018 is het verschil niet zo groot maar er zijn toch in twaalf maanden tijd 100 miljonairs bijgekomen in Spanje waarbij dit steeg van 224.200 rijken naar 224.300 miljonairs.

Spanje staat met dit aantal op de veertiende plaats op de wereldranglijst achter Nederland (11) met 259.000 miljonairs, India (12) met 256.000 miljonairs en Zuid Korea (13) met 235.000 miljonairs maar voor Rusland (15) met 200.000 en Saoedi Arabië (16) met 191.000 miljonairs. Binnen Europa staat Spanje op een zevende plaats achter Duitsland, Frankrijk, Groot Brittannië, Zwitserland, Italië, Nederland maar boven Noorwegen en Zweden.

De wereldranglijst wordt aangevoerd door de Verenigde Staten met 5,32 miljoen miljonairs gevolgd door Japan met 3,15 miljoen, Duitsland met 1,35 miljoen en China met 1,19 miljoen miljonairs. In Nederland is het aantal miljonairs blijkbaar ook met 2% gestegen van 255.000 naar 259.000 miljonairs, meer dus dan in Spanje. België komt niet op de Capgemini lijst voor.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. Het vergelijken van het aantal miljonairs in cijfers geeft een beeld, maar moet dit niet in verhouding gezien worden met het totaal aantal inwoners van het land.

    Wanneer nu Nederland al meer miljonairs heeft dan Spanje en dit met 17 miljoen inwoners, dan is het aantal in Spanje erg laag met 47 miljoen inwoners.

  2. En wij maar tellen dat we toe komen en om ons belastingen te betalen ,ze ik zou ook dat achterpoortje willen kennen .maar dat kan niet en mag niet

  3. Het diep gewortelde kwaad van bizarre verdeeldheid. Nog steeds niets geleerd. Geld als dwangmiddel d.m.v. digitale onderdrukking met gebreken. Ooit zal de druppel van ellende de emmer doen overlopen. De verkeerde richting dat is zeker. Iedereen die het verstand bezit heeft behoefte aan een ander tijdperk. Alles loopt vast door verkeerd handelen Wat heb je aan een wereld vol met armoede en geweld. Dikdoenerij met luchtgeld. Geen vooruitgang maar teloorgang. De mond vol met lege praatjes in hun eigen kleine wereldje. Een domper en triest om er in te moeten leven. Terwijl het zo mooi kan zijn . Sterfelijkheid heeft gewonnen en verloren. Nul Zero een leeg omhulsel . Praten over goden het heilig inkapselen voor als het hun uit komt. Het krankzinnige gekken circus. De hel op aarde . Wat een kronkels in levende lijven.

  4. Als ze al deze ook eens belasten als de gewone burger zal er heel wat in het schuifje komen maar nee zij weten de achterpootjes

      1. MIeke voor miljoenen? Dat noem je dan ook geen huis meer. Nee dat is niet het geval hier. Hebzucht is de oorzaak hiervan iets wat steeds sterker wordt door de jaren en gewoon over lijken gaat. Geld is alles en meer waard als een simpel mensenleven.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken