Aantal miljonairs in Spanje met 76% toegenomen

Aantal miljonairs in Spanje met 76% toegenomen
Beeld: 123rf

MADRID – Het aantal miljonairs is in Spanje de afgelopen tien jaar tussen 2008 en 2018 met 76,47% toegenomen. We hebben het dan over personen die tenminste één miljoen euro vrij te besteden hebben waarvan er nu 224.300 personen te vinden zijn in Spanje, aldus het Capgemini 2019 rapport.

In 2008 waren er nog 127.100 miljonairs in Spanje maar dat aantal is de afgelopen tien jaar met 76,47% toegenomen naar de huidige 224.300 miljonairs in Spanje. Het lijkt erop dat na de crisis de rijken steeds rijker zijn geworden en de armen steeds armer (maar dat is iets dat niet alleen in Spanje geldt).

Tussen 2017 en 2018 is het verschil niet zo groot maar er zijn toch in twaalf maanden tijd 100 miljonairs bijgekomen in Spanje waarbij dit steeg van 224.200 rijken naar 224.300 miljonairs.

Spanje staat met dit aantal op de veertiende plaats op de wereldranglijst achter Nederland (11) met 259.000 miljonairs, India (12) met 256.000 miljonairs en Zuid Korea (13) met 235.000 miljonairs maar voor Rusland (15) met 200.000 en Saoedi Arabië (16) met 191.000 miljonairs. Binnen Europa staat Spanje op een zevende plaats achter Duitsland, Frankrijk, Groot Brittannië, Zwitserland, Italië, Nederland maar boven Noorwegen en Zweden.

De wereldranglijst wordt aangevoerd door de Verenigde Staten met 5,32 miljoen miljonairs gevolgd door Japan met 3,15 miljoen, Duitsland met 1,35 miljoen en China met 1,19 miljoen miljonairs. In Nederland is het aantal miljonairs blijkbaar ook met 2% gestegen van 255.000 naar 259.000 miljonairs, meer dus dan in Spanje. België komt niet op de Capgemini lijst voor.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

6
Reageer op dit artikel

4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Peter

Het vergelijken van het aantal miljonairs in cijfers geeft een beeld, maar moet dit niet in verhouding gezien worden met het totaal aantal inwoners van het land.

Wanneer nu Nederland al meer miljonairs heeft dan Spanje en dit met 17 miljoen inwoners, dan is het aantal in Spanje erg laag met 47 miljoen inwoners.

Siente

En wij maar tellen dat we toe komen en om ons belastingen te betalen ,ze ik zou ook dat achterpoortje willen kennen .maar dat kan niet en mag niet

Pedro

Het diep gewortelde kwaad van bizarre verdeeldheid. Nog steeds niets geleerd. Geld als dwangmiddel d.m.v. digitale onderdrukking met gebreken. Ooit zal de druppel van ellende de emmer doen overlopen. De verkeerde richting dat is zeker. Iedereen die het verstand bezit heeft behoefte aan een ander tijdperk. Alles loopt vast door verkeerd handelen Wat heb je aan een wereld vol met armoede en geweld. Dikdoenerij met luchtgeld. Geen vooruitgang maar teloorgang. De mond vol met lege praatjes in hun eigen kleine wereldje. Een domper en triest om er in te moeten leven. Terwijl het zo mooi kan zijn . Sterfelijkheid heeft… Lees verder »

maclaren0@gmail.com

Als ze al deze ook eens belasten als de gewone burger zal er heel wat in het schuifje komen maar nee zij weten de achterpootjes

miekeblankenstein@gmail.com

Ik denk dat er veel oudere zijn die vroeger een huis hebben gekocht en die nu voor de hoofdprijs kunnen verkopen.

Fred

MIeke voor miljoenen? Dat noem je dan ook geen huis meer. Nee dat is niet het geval hier. Hebzucht is de oorzaak hiervan iets wat steeds sterker wordt door de jaren en gewoon over lijken gaat. Geld is alles en meer waard als een simpel mensenleven.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.