Aantal miljonairs in Spanje met 76% toegenomen

Aantal miljonairs in Spanje met 76% toegenomen
Beeld: 123rf

MADRID – Het aantal miljonairs is in Spanje de afgelopen tien jaar tussen 2008 en 2018 met 76,47% toegenomen. We hebben het dan over personen die tenminste één miljoen euro vrij te besteden hebben waarvan er nu 224.300 personen te vinden zijn in Spanje, aldus het Capgemini 2019 rapport.

In 2008 waren er nog 127.100 miljonairs in Spanje maar dat aantal is de afgelopen tien jaar met 76,47% toegenomen naar de huidige 224.300 miljonairs in Spanje. Het lijkt erop dat na de crisis de rijken steeds rijker zijn geworden en de armen steeds armer (maar dat is iets dat niet alleen in Spanje geldt).

Tussen 2017 en 2018 is het verschil niet zo groot maar er zijn toch in twaalf maanden tijd 100 miljonairs bijgekomen in Spanje waarbij dit steeg van 224.200 rijken naar 224.300 miljonairs.

Spanje staat met dit aantal op de veertiende plaats op de wereldranglijst achter Nederland (11) met 259.000 miljonairs, India (12) met 256.000 miljonairs en Zuid Korea (13) met 235.000 miljonairs maar voor Rusland (15) met 200.000 en Saoedi Arabië (16) met 191.000 miljonairs. Binnen Europa staat Spanje op een zevende plaats achter Duitsland, Frankrijk, Groot Brittannië, Zwitserland, Italië, Nederland maar boven Noorwegen en Zweden.

De wereldranglijst wordt aangevoerd door de Verenigde Staten met 5,32 miljoen miljonairs gevolgd door Japan met 3,15 miljoen, Duitsland met 1,35 miljoen en China met 1,19 miljoen miljonairs. In Nederland is het aantal miljonairs blijkbaar ook met 2% gestegen van 255.000 naar 259.000 miljonairs, meer dus dan in Spanje. België komt niet op de Capgemini lijst voor.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
6 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Het vergelijken van het aantal miljonairs in cijfers geeft een beeld, maar moet dit niet in verhouding gezien worden met het totaal aantal inwoners van het land.

Wanneer nu Nederland al meer miljonairs heeft dan Spanje en dit met 17 miljoen inwoners, dan is het aantal in Spanje erg laag met 47 miljoen inwoners.

En wij maar tellen dat we toe komen en om ons belastingen te betalen ,ze ik zou ook dat achterpoortje willen kennen .maar dat kan niet en mag niet

Het diep gewortelde kwaad van bizarre verdeeldheid. Nog steeds niets geleerd. Geld als dwangmiddel d.m.v. digitale onderdrukking met gebreken. Ooit zal de druppel van ellende de emmer doen overlopen. De verkeerde richting dat is zeker. Iedereen die het verstand bezit heeft behoefte aan een ander tijdperk. Alles loopt vast door verkeerd handelen Wat heb je aan een wereld vol met armoede en geweld. Dikdoenerij met luchtgeld. Geen vooruitgang maar teloorgang. De mond vol met lege praatjes in hun eigen kleine wereldje. Een domper en triest om er in te moeten leven. Terwijl het zo mooi kan zijn . Sterfelijkheid heeft… Lees verder »

Als ze al deze ook eens belasten als de gewone burger zal er heel wat in het schuifje komen maar nee zij weten de achterpootjes

Ik denk dat er veel oudere zijn die vroeger een huis hebben gekocht en die nu voor de hoofdprijs kunnen verkopen.

MIeke voor miljoenen? Dat noem je dan ook geen huis meer. Nee dat is niet het geval hier. Hebzucht is de oorzaak hiervan iets wat steeds sterker wordt door de jaren en gewoon over lijken gaat. Geld is alles en meer waard als een simpel mensenleven.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.