Butaangasflessen weer goedkoper in Spanje

Butaangasflessen weer goedkoper in Spanje
Beeld: RTVE

MADRID – De butaangasflessen zijn op dinsdag opnieuw goedkoper worden in Spanje. Gemiddeld zijn de prijzen van een fles met 3,04% gedaald naar een kostprijs van 12,77 euro. Deze prijsdaling is ingegaan op 16 juli, de derde dinsdag van de maand. Ook op 21 mei is de prijs met 4,98% gedaald naar 13,17 euro, op 19 maart daalde de prijs met 4,87% naar 13,86 euro en in januari met 4,96% naar 14,57 euro waardoor de nieuwe prijsdaling de vierde opeenvolgende is dit jaar.

Er zijn in Spanje nog heel veel mensen die geen aardgasaansluiting in huis hebben en gebruikmaken van de (vaak oranje) butaangasflessen (bombona domestica butano). Je ziet ze vaak nog staan op de balkons en ze worden gebruikt voor het koken, warm water of de verwarming in huis. In Spanje zijn acht miljoen huishoudens die nog gebruik maken van de butaangasflessen.

De meest gangbare butaangasflessen van 12,5 kilo kosten vanaf dinsdag 17 juli 0,40 euro minder (-3,04%) waarna de kostprijs komt te staan op 12,77 euro per bombona de butano.

Het is vierde opeenvolgende prijsdaling dit jaar (2019), na die van mei, maart en januari waardoor de prijzen voor butaangasflessen dit jaar gedaald zijn van 15,33 euro begin januari naar 12,77 euro in mei dit jaar, 2,56 euro minder dus.

De prijzen voor de ‘bombona de butano’ worden tweemaandelijks herzien waardoor de volgende herberekening zal plaatsvinden op de derde dinsdag van september (17) 2019. Op de website van een van de grootste leveranciers van de oranje gekleurde butaangasflessen, Repsol, zijn de huidige prijzen te vinden.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

5
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
h.e.ster@hotmail.com

Vandaag aan de repsolpomp € 12,77 betaald. Moet wel contant betalen, ze accepteren geen betaalpas.

george

ik betaal in albox 13.99euro

Adrianus

Kan iemand een lijst maken waar je inderdaad voor deze prijs zowel cepsa en repsol flessen kunt bekomen?

Ben

Deze flessen zal je vast niet voor deze prijs kunnen “bekomen”. Als je goed leest staat er “kostprijs”. De kostprijs is in verband met het feit dat distributeurs ook eten op de plank moeten hebben (bijna) nooit gelijk aan de verkoopprijs. Deze zal dus hoger zijn. In mei heb ik bij het distributiestation in Cambrils iets meer dan 18 euro betaald.

Ineke

Je moet goed opletten welke butaangas je koopt. De luxe met de blauwe bovenkant erop (Waar minder in zit) is altijd duurder als de oude metalen oranje gasfles. Die wordt inderdaad voor de goedkoopste prijs verkocht. De andere wordt meestal aan toeristen geleverd maar kun je gewoon omwisselen

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.