Ikea gaat nieuwe stijl winkel openen nabij Sitges in Catalonië

Ikea gaat nieuwe stijl winkel openen nabij Sitges in Catalonië
Beeld: Ikea.es

Ikea gaat nieuwe stijl winkel openen nabij Sitges in Catalonië

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SITGES – Ikea is van plan om binnenkort een nieuw stijl winkel te openen in Sant Pere de Ribes, bij het winkelgebied Les Roquetes niet ver van de populaire kustplaats Sitges. Deze nieuwe stijl winkel is vele malen kleiner dan de normale Ikea vestigingen en zal waarschijnlijk in september haar deuren openen.

Naast de traditionele Ikea winkels in Badalona, l’Hospitalet de Llobregat en Sabadell, zal Catalonië er in september een nieuwe winkel bij gaan krijgen. Deze is echter niet gevestigd in een grote stad zoals Tarragona en Gerona (waar ooit Ikea winkels moesten komen) maar in Sant Pere de Ribes, niet ver weg van de kustplaats Sitges aan de Costa Barcelona.

Het concept heeft de naam ‘Ikea Planning Studio’ gekregen en de winkel in het winkelgebied Parc d’Oci in Les Roquetes binnen de gemeentegrens van Sant Pere de Ribes is kleiner, dichterbij de klanten en de steden. 

Het zal de eerste ‘Ikea Planning Studio’ van Spanje worden maar in steden als Londen, Stockholm en Kopenhagen heeft men het concept al uitgeprobeerd. Madrid heeft reeds twee winkels in het centrum van de stad en op diverse andere plaatsen in het land de ‘Ikea Diseña’ winkels. 

Ikea kiest met de eerste winkel van dit nieuw concept voor Catalonië omdat deze regio 23% van de omzet vertegenwoordigd met 331 miljoen euro in 2019. De winkel in Sant Pere de Ribes zal 750 m2 groot zijn met 620 m2 winkelruimte waar zo’n 20 mensen zullen werken.

De ‘Ikea Planning Studio’ winkels zijn net zoals de winkels in de stadscentra gericht op een of meerdere bepaalde onderdelen van het totale assortiment van Ikea. In het geval van de stadswinkels in Madrid is de winkel in Goya straat gespecialiseerd in woonkamers (salones) en die in de Serran straat in slaapkamers (dormitorios).

De winkel in Sant Pere de Ribes zal gespecialiseerd zijn in de planning van keukens, modulaire kasten en matrassen (planificación de muebles de cocina, armarios modulares y colchones).   

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.