Search
menu
Search

Real Madrid wint 34e landstitel in Spaanse La Liga competitie

Real Madrid wint 34e landstitel in Spaanse La Liga competitie
Beeld: Twitter

Real Madrid wint 34e landstitel in Spaanse La Liga competitie

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Real Madrid heeft donderdagavond de 34e landstitel gewonnen na een 2-1 winst op Villarreal. Diezelfde avond wist FC Barcelona met 1-2 te verliezen van Osasuna en als tweede te eindigen. Real Madrid is de Spaanse voetbalcompetitie 2019/2020 die gemarkeerd werd door de corona-crisis geëindigd met 86 punten terwijl FC Barcelona niet verder kwam dan 79 punten en Atlético Madrid eindigde met 69 punten.

Het was feest maar geen feest in Madrid. In het Santiago Bernabeu stadion zou er normaal gesproken met een gewonnen landstitel een groot feest plaatsvinden maar het was een leeg stadion zonder publiek dus de sfeer was anders. Ook in de stad bij het door de politie hermetisch afgesloten Cibeles plein waar alle triomfen van de Koninklijke massaal worden gevierd was het een stille boel omdat de supporters vanwege het coronavirus niet naar het plein te komen.

Na de corona-competitiestop stond FC Barcelona nog met 2 punten voor op Real Madrid maar blijkbaar heeft de hele corona-kwestie een grote invloed gehad op het talent bij FC Barcelona want er werd niet meer gepresteerd en de feeling met de trainer Setién was verdwenen. 

Real Madrid daarentegen wist na de corona-stop op te leven en raakte wat betreft punten steeds verder verwijdert van aartsrivaal FC Barcelona en stadsgenoot Atlético Madrid. Het elftal van Zidane wist de druk van twee competitieduels per week te overleven om zo de landstitel te winnen.

Real Madrid heeft zo de 34e La Liga competitie weten te winnen. FC Barcelona heeft nog steeds 26 landstitels op naam staan, Atlético Madrid 10 en Athletic Club Bilbao 7 landstitels.

Ga naar de inhoud