Twee uur in de rij om een plaatsje te reserveren op het strand van Benidorm

Twee uur in de rij om een plaatsje te reserveren op het strand van Benidorm
Beeld: Información.es / Twitter

Twee uur in de rij om een plaatsje te reserveren op het strand van Benidorm

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Vanaf deze vrijdag 17 juli is het alleen nog mogelijk om van het Levante strand in Benidorm te genieten als je een plaatsje gereserveerd hebt. Maar dat nieuwe systeem is niet bij iedereen goed gevallen en al snel vormden zich voor de kaartjesautomaten lange rijen met mensen die soms tot wel twee uur moesten wachten voordat ze eindelijk voor dezelfde of volgende dag een plaatsje konden reserveren.

De optie van de kaartjesautomaten die op drie plaatsen staan in Benidorm is echter niet de meest gebruikte aangezien 75% van de te reserveren plaatsen op het Levante strand via internet geboekt wordt. Maar voor diegene die geen zin heeft in een website of dat niet kan staan er dus kaartautomaten (taquillas) die geplaatst zijn op de Paseo Marítimo ter hoogte van het Torrejó gebouw, op de Avenida Europa en bij Rincón de Loix.

De beste manier om een perceel of plaatsjes op het Levante strand te reserveren is echter via de website benidormbeachsafety.es . Op deze website is te zien dat het Levante strand onderverdeeld is in 13 stukken (SL1 tot en met SL13). 

Elke SL heeft meerdere zones voor de ‘gemengde’ (blauwe) en een of twee voor 60+ strandgangers (groene). 60-plussers en kwetsbare personen kunnen kiezen voor beide opties, zowel voor de gemengde percelen als voor de speciale 60+ percelen. Er zijn daarnaast 15 entrees (acceso) gemaakt waar men de reservering moet laten zien.

In principe zijn er drie verschillende momenten van de dag om te reserveren: de hele dag (9-21:30 uur), alleen ‘s morgens (9-15 uur) en alleen ‘s middags (15-21:30 uur). Het Levante strand is open van 9 tot 21:30 uur maar het is alleen mogelijk om tussen 7 en 8:45 uur wandelingen te maken over het strand wat daarna dus alleen nog toegankelijk zal zijn met reservering. 

Elke dag vanaf 12 uur ‘s middags is het mogelijk een reservering te maken voor de volgende dag, zowel via de website als bij de kaartautomaten. De reservering kost niets en is dus gratis. Het is ook mogelijk om voor dezelfde dag een plaatsje te reserveren mits er nog plaats is.

Op dit moment is het alleen noodzakelijk om voor het Levante strand in Benidorm een plaatsje te reserveren maar op de website staat ook het Poniente strand vermeld al hoeft daar nu (nog) niet gereserveerd te worden.

Bekijk HIER foto’s van de eerste dag met reservering.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.