Politie arresteert voor drievoudige moord gezochte pelgrimganger op de route naar Santiago

Politie arresteert voor drievoudige moord gezochte pelgrimganger op de route naar Santiago
Beeld: 123rf

Politie arresteert voor drievoudige moord gezochte pelgrimganger op de route naar Santiago

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALENCIA – De Nationale Politie heeft in Palencia in de autonome regio Castilië en León een internationaal gezochte moordenaar gearresteerd. Het gaat om een man met een Spaanse en Argentijnse nationaliteit die door Braziliaanse justitie gezocht werd voor een drievoudige moord. De man was bezig met een pelgrimswandeling naar Santiago de Compostela in Galicië.

Tegen de 53-jarige man was een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd en hij werd gezocht door Interpol. De man was bezig met de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela maar de lokale politie kwam door controle van registers in de herbergen langs de route achter de identiteit van de man en het feit dat hij door Interpol gezocht werd.

Meteen werd de Policía Nacional verwittigd die de voor drievoudige moord gezochte Spanjaard/Argentijn kon arresteren in Palencia. De moorden vonden al enkele jaren geleden plaats in 2004 maar sindsdien waren de Braziliaans autorireiten naar hem op zoek.

Na zijn aanhouding en ondervraging heeft de rechter hem weer op vrije voeten gesteld maar zonder paspoort, met een verbod om Spanje te verlaten en met een verschijningsplicht elke zeven dagen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.