Search
menu
Search

Tarragona krijgt in oktober een IKEA Diseña winkel in winkelcentrum Parc Central

Tarragona krijgt in oktober een IKEA Diseña winkel in winkelcentrum Parc Central
Beeld: Voorbeeld IKEA Diseña winkel / Facebook

Tarragona krijgt in oktober een IKEA Diseña winkel in winkelcentrum Parc Central

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Eindelijk krijgt de Catalaanse stad Tarragona aan de Costa Dorada een IKEA winkel. Helaas voor de IKEA-fans is het niet de gebruikelijke ‘normale’ grote winkel die iedereen gewend is van de Zweedse meubel- en woonartikelen winkel maar een kleine vestiging van het IKEA Diseña concept. Deze wordt in oktober in het winkelcentrum Parc Central geopend.

Er zijn jarenlang gesprekken gevoerd over de opening van een ‘normale’ IKEA winkel in Tarragona maar daar is nooit iets van gekomen. Deels kwam dat omdat IKEA met een nieuwe strategie dichter bij de klanten wil komen met het openen van minder grote maar meer kleinere winkels, de zogenaamde stadswinkel die nu de naam Diseña hebben gekregen.

De IKEA Diseña Tarragona is een kleine winkel van 84 vierkante meter en zal gelegen zijn op de bovenste verdieping in het Parc Central winkelcentrum in de stad Tarragona. De bouwwerkzaamheden zijn al begonnen en men hoopt dat deze in september zijn voltooid zodat de IKEA winkel in oktober haar deuren kan openen. 

Met een aanvankelijke staf van acht medewerkers kunnen klanten die naar de IKEA- Diseña komen gepersonaliseerde projecten ontwerpen en plannen (laten) maken voor alle kamers in huis waarbij ze bijgestaan worden door de IKEA-experts. Daarnaast krijgen klanten hulp bij het online winkelen op de website van IKEA.es of kunnen ze meteen ophaal-, transport- en montagediensten contracteren. IKEA is al maanden bezig met het selectieproces in Tarragona.

De IKEA Diseña winkel is afhankelijk van de IKEA Gran Vía L’Hospitalet bij Barcelona, samen met de IKEA Badalona en de IKEA Sabadell een van de drie ‘normale’ IKEA vestigingen in Catalonië. Met de opening van de IKEA Diseña Tarragona wordt alweer het zevende verkooppunt in Catalonië geopend. 

Naast de drie ‘normale’ winkels, zijn er ook twee ‘Estudios de Planificación’ in de provincie Barcelona, gelegen in Les Roquetes (Sant Pere de Ribes, bij Sitges) en in Avenida Diagonal (Barcelona). Verder heeft Catalonië ook twee IKEA Diseña winkels, te weten in Lleida en in Girona. Daar komt dus de IKEA Diseña in Tarragona bij. Verder zijn er in Catalonië ook meerdere ophaalpunten te vinden, je kunt ze allemaal (voor heel Spanje) HIER vinden.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?