Influencer Amadeo Llados: van afwasser tot miljonair

Influencer Amadeo Llados: van afwasser tot miljonair

Influencer Amadeo Llados: van afwasser tot miljonair

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Vandaag de dag kan veel via het internet. Influencer Amadeo Llados begon als afwasser, maar schopte het via zijn sociale media tot miljonair. En daar is hij niet bescheiden over. De man heeft zowel veel vrienden als vijanden. De krant El Confidencial voelde hem aan de tand over hoe hij zijn fortuin verdiende.

“Laatst ging ik uit eten. Naast me zat een man te eten, brood met confituur. Daarnaast nog één: een croissant met fucking koffie. Aan de andere kant: een dikke buik, en nog één, en nog één. Ik dacht, fuck, hier kan ik niet lang blijven”

Het lijkt niet het beste verhaal om vrienden mee te maken, maar met dergelijke uitspraken vindt Amadeo Llados duizenden volgers op internet. De 31-jarige man werd geboren in Madrid en ontpopte zich tot sensatie op Tiktok, Twitter en YouTube. Hij herinnert ons eraan dat we allemaal te dik zijn, ons geld verspillen aan nutteloze dingen en … eigenlijk niet in staat zijn ons eigen leven in goede banen te leiden.

Vijanden heeft hij dan ook al genoeg gemaakt. Amadeo Llados pronkt met zijn afgetrainde fitnesslijf. Heel wat mensen vinden hem arrogant, anderen zeggen dat hij zich dopeert en zo een vals beeld verkoopt. Llados laat het zich niet aan het hart komen. Hij brengt het gros van zijn tijd in Las Vegas door. Als het te warm wordt, trekt hij naar Miami. “Waarom zou ik bij één huis blijven als ik er verschillende kan betalen?”

Wat Llados rijk heeft gemaakt? Online verkoopt de man zelfhulp lessen. Voor een dagje betaal je snel 100 dollar. Wil je het seminarie de hele maand volgen, dan ben je 3.000 dollar kwijt. Een deel van zijn succes heeft hij er aan te wijten dat hij leeft als een reggaeton koning. Tatoeages, snelle wagens en goed gevormde vrouwen. Jammer genoeg slaan die lege beelden vandaag vaak goed aan bij de jeugd.

En Llados komt dan ook nog eens van ver. De perfecte Amerikaanse droom. Hij begon met armtierige baantjes, verloor twee keer zijn woning en ging te veel feesten. Tot de fitness hem redde. Hij begon te trainen, raakte van de drank en voelde zich steeds beter.

In 2015 trok hij naar Los Angeles met 6.000 euro op zijn rekening. Hij ontmoette de vrouw van zijn dromen, Talía. Het koppel trouwde en al snel begon Llados met zijn online lessen. Tussen 2016 en 2018 verdiende hij zijn eerste miljoen.

Zijn sleutel tot succes? Hij richt zich op de in de VS grote markt van de mensen met overgewicht en op de Latino immigranten. Mensen die zich vaak minderwaardig voelen in een competitieve maatschappij als die van de Amerikaanse. Of we helden als deze held van de 21e eeuw lang zullen onthouden, valt hoogst te betwijfelen, maar dat zal Amadeo Llados voorlopig worst wezen.

Ga naar de inhoud