Van ‘Barbiecore’ naar ‘Gazpacho Look’ als nieuwe tendens in de modewereld

Van ‘Barbiecore’ naar ‘Gazpacho Look’ als nieuwe tendens in de modewereld
Beeld: Señorita Collection / web

Van ‘Barbiecore’ naar ‘Gazpacho Look’ als nieuwe tendens in de modewereld

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Terwijl de actrice Margot Robbie heeft gezorgd voor een ‘Barbiecore’ trend wat betreft kleding met roze tinten, zorgen Spaanse bekende vrouwen weer voor de zogenaamde ‘Gazpacho Look’. Maar wat is dat nu weer en hoe kun jij deze zomer meedoen met de trend uit Spanje waarbij het niet alleen gaat om kleding, maar ook om de houding? 

Bekende Spaanse vrouwen zoals Penélope Cruz, Rosalía, Ana de Armas, Elsa Pataky en Paz Vega domineren de sociale media met hun traditioneel Spaanse flair. De modieuze verschijning van Penélope Cruz in de film ‘Vicky Cristina Barcelona’ is enorm populair en veel nagebootst op TikTok. Deze trend heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de ‘gazpacho look’, een frisse nieuwe trend die we zeker in de gaten moeten houden.

Deze opkomende trend op Instagram is gericht op gestippelde jurken, frivole franjes en ruches, rokken met gedurfde spleten, en bovenal sensueel ogende kleding waarin de kleuren zwart, wit en rood de boventoon voeren. Naast een zelfverzekerde houding zijn strakke opsteekkapsels, volumineus haar en opvallende make-up essentieel voor deze look, maar het kan niet worden bereikt zonder de juiste styling. Hier zijn enkele suggesties om de ‘gazpacho look’ te creëren met zo min mogelijk moeite.

De torera’s, geïnspireerd op het traditionele Spaanse ’traje de luces’, zijn kenmerkende items uit de Spaanse folklore. Deze korte jasjes voegen kracht toe aan je look en zijn een hoogtepunt in elke outfit. Winkel ‘Señorita’ heeft een authentiek design beschikbaar, het Rosalía model (430 euro), uitgevoerd in rood met zwart borduurwerk in Goya-stijl, dat de rijke culturele erfenis van Spanje uitstraalt.

Zara, aan de andere kant, biedt in haar collectie een jurk aan die perfect zou passen voor zowel een date als de Feria de Abril. Het is een satijnen, lingerie-achtig model, met een gerimpeld decolleté en subtiele stippen die overlopen in een rok met een zijdelingse split. Dit is een essentieel kledingstuk voor deze trend (29,95 euro ref: 613/317).

Voor een meer traditionele stijl, die de Andalusische roots combineert met een eilandgevoel, is er de Bora Bora jurk van Celia B (340,95 euro). Dit middellange, zwarte ontwerp is versierd met ruches over de hele jurk, met daarop delicate borduursels van bloemen in levendige kleuren.

In deze stijl mag de traditionele Manila sjaal zeker niet ontbreken, te dragen op de conventionele manier of als een rok. In de collectie van Mango vinden we een mini rok met franjes in pareo-stijl die ons herinnert aan dit traditionele item. Het beste van alles, het is momenteel in de aanbieding (27,99 euro ref: 47081295-FLEQUI-LM).

Ruime mouwen en nauwsluitende jurken zijn een ‘must-have’ in deze stijl, die doet denken aan flamenco-outfits. Voor een minimalistischer en minder traditioneel alternatief dat nog steeds de essentie van deze look behoudt, kunnen we kiezen voor ontwerpen zoals die van Esencia Jerez. Dit is een middellange outfit, met ballonmouwen, een strapless decolleté en een split aan de zijkant van de rok (65,95 euro).

  • kleding1
  • kleding2
  • kleding3
  • kleding4
  • kleding5
Ga naar de inhoud