AANSLAG BCN: Autoriteiten bevestigen AANSLAG in Barcelona met officieel 13 doden en 50 gewonden

Wikimedia
Beeld: Wikimedia

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – De autoriteiten in Barcelona hebben het bevestigd. Donderdag om 17.20 uur heeft er een aanslag plaatsgevonden op de Ramblas van Barcelona waarbij er volgens de berichten van de Generalitat de Catalunya 13 personen zijn overleden en 50 personen gewond zijn geraakt. Het gaat daarbij wel om voorlopige cijfers (donderdagmiddag 19.30 uur) welke waarschijnlijk later aangepast zullen worden. De politie heeft de dader aangehouden.

Volgens de autoriteiten gaat het zeker weten om een terroristische aanslag waarbij een persoon met een witte bestelbus met hoge snelheid vanaf de Plaza Catalunya de Ramblas is opgereden waarbij de chauffeur al zigzaggend over de drukke wandelboulevard reed en tot stilstand kwam op de mozaïek van Joan Miro. Gedurende de rit van 600 meter wist de terrorist tenminste 32 personen gewond achter te laten waarbij ook een persoon is overleden. Uiteraard ontstond er veel paniek en vluchtten de duizenden aanwezigen alle kanten op waarbij ongetwijfeld ook gewonden zijn gevallen.

Nadat de bestelbus tot stilstand kwam, vluchtte de chauffeur naar een Turks restaurant waar hij gewapend enkele personen gegijzeld hield. Uiteindelijk wist de politie de man aan te houden. Het gaat om de Marokkaanse man Driss Oukabir die werd gearresteerd. Het is niet bekend of er meer daders waren en welke nationaliteit hij heeft. De bestelbus was gehuurd in de gemeente Santa Perpétua de la Mogoda. Volgens de kranten heeft men in de gemeente Vic een tweede bestelbus gevonden die met de aanslag te maken heeft.

Wordt vervolgd…

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

4
Reageer op dit artikel

0 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.