menu: rubrieken, zoeken & meer

100 meter weg met 7 verkeersborden in El Ejido

Oeps ... foto ontbreekt!

100 meter weg met 7 verkeersborden in El Ejido

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALMERÍA – Is het een toeristische attractie? Is het omdat er verkeersborden over waren? Is het serieus bedoeld? Inwoners en bezoekers van de gemeente El Ejido in de provincie Almería weten het niet maar uniek is het wel. Op een stuk weg van nog geen 100 meter heeft men 7 verkeersborden geplaatst met een snelheidslimiet van 70 km tot en met 10 km per uur.

Wellicht is het de meest gefotografeerde weg van El Ejido omdat er op 100 meter weg 7 snelheidslimiet borden te vinden zijn waarbij men kan aftellen van 70 km/u, naar 10 km/u. Het gaat om een van de toegangswegen tot de gemeente El Ejido en precies een stuk weg waar veel ongevallen plaatsvinden vanwege het agrarische verkeer en veel fietsers die hier rijden.

Maar om nou zeven verkeersborden te plaatsen, pal achter elkaar op een stuk weg van 100 meter lang is wellicht een beetje overdreven. Daarnaast zorgen de verkeersborden nu wellicht voor meer ongevallen omdat men rustiger rijdt om het geheel te fotograferen en/of te filmen.

Wat daarnaast opvalt is dat de meeste van de verkeerslimiet borden in een slechte staat verkeren. Het is niet helemaal duidelijk wanneer deze borden zijn geplaatst maar aan de staat ervan te zien lijkt het lang geleden.

Overigens gaat het eigenlijk om 9 verkeersborden als we het stopbord en het voorrangsbord ook mee tellen.