skip to Main Content
100 meter weg met 7 verkeersborden in El Ejido
Motorpasion

100 meter weg met 7 verkeersborden in El Ejido

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

100 meter weg met 7 verkeersborden in El Ejido

Motorpasion

ALMERÍA – Is het een toeristische attractie? Is het omdat er verkeersborden over waren? Is het serieus bedoeld? Inwoners en bezoekers van de gemeente El Ejido in de provincie Almería weten het niet maar uniek is het wel. Op een stuk weg van nog geen 100 meter heeft men 7 verkeersborden geplaatst met een snelheidslimiet van 70 km tot en met 10 km per uur.

Wellicht is het de meest gefotografeerde weg van El Ejido omdat er op 100 meter weg 7 snelheidslimiet borden te vinden zijn waarbij men kan aftellen van 70 km/u, naar 10 km/u. Het gaat om een van de toegangswegen tot de gemeente El Ejido en precies een stuk weg waar veel ongevallen plaatsvinden vanwege het agrarische verkeer en veel fietsers die hier rijden.

Maar om nou zeven verkeersborden te plaatsen, pal achter elkaar op een stuk weg van 100 meter lang is wellicht een beetje overdreven. Daarnaast zorgen de verkeersborden nu wellicht voor meer ongevallen omdat men rustiger rijdt om het geheel te fotograferen en/of te filmen.

Wat daarnaast opvalt is dat de meeste van de verkeerslimiet borden in een slechte staat verkeren. Het is niet helemaal duidelijk wanneer deze borden zijn geplaatst maar aan de staat ervan te zien lijkt het lang geleden.

Overigens gaat het eigenlijk om 9 verkeersborden als we het stopbord en het voorrangsbord ook mee tellen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
  1. Jammer, dat ik hier geen foto’s kan plaatsen. 9 mnd per jaar rijd ik vanuit Altea op de motor het prachtige binnenland in. Op een weg met doorgetrokken middenstreep waar makkelijk veilig in te halen is, aan het einde van die weg komt / is een S bocht (LETTERLIJK) met ABSOLUUT weinig tot helemaal geen zicht op het tegemoetkomend verkeer, (( veel hoge struiken / bossages)).
    Daar staat aan het begin van die ONOVERZICHTERLIJKE S bocht een verkeersbord INHALEN TOEGESTAAN!!! Via de andere richting IDEM DITO!!!!! Ik ben speciaal gestopt en heb deze weg met S bocht en verkeersborden gefotografeerd. Het lijkt wel Candid Camera: Hoe reageert de verkeersdeelnemer bij het zien van zo´n levensgevaarlijk aanwijzing.

  2. De oplossing : aan het begin van dit circus een bord plaatsen : verboden verder te rijden; dan gebeuren er geen ongevallen! Van welke planeet komt de verantwoordelijke die dat allemaal liet plaatsen?

  3. Ik denk dat dit zeker ludiek mag opgevat worden, want zoals je ziet eindigt het bij een stop bord. Op die manier zou een goede chauffeur moeten vertragen om vlot en tijdig te kunnen stoppen.

  4. Sjonge, dan sta je ook mooi voor paal als je daar langs komt.

    Het is wel duidelijk dat je moet afremmen dus. Alleen als je 70 rijdt kan de dan de andere borden nog lezen, staan erg dicht op elkaar zo te zien?

  5. ik rij iedere dag over deze weg naar mijn werk . Na al deze borden komt er een levensgevaarlijke kruising waar het heel vaak raak is . Ze zouden beter drempels kunnen leggen heeft meer effect denk ik. In Roquetas de mar dorp zijn er genoeg..kunnen ze wel een paar missen..

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken