Een meerval eet een hond op in een rivier in Extremadura

Een meerval eet een hond op in een rivier in Extremadura

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CÁCERES – Niemand weet of het waar is of niet maar iemand wist op Facebook een bericht te plaatsen dat een hond van het ras fox terriër door een meerval (siluro) is aangevallen en is opgegeten. Dat moet gebeurd zijn in de Tiétar rivier nabij Cáceres in Extremadura. Helaas kunnen wij van de redactie het Facebook bericht niet vinden dus kunnen we niet bewijzen wat er geschreven is.

In diverse online media is het verhaal te lezen van de fox terrier die is opgegeten door een meerval in de Tiétar rivier in Extremadura. Een inwoonster van de gemeente Talayuela in de provincie Cáceres heeft het volgende op Facebook geplaatst:

“Ha ocurrido esta mañana en el río Tiétar. Mi tío trabaja en una finca por la que pasa el río. Tenía un perro fox terrier que cada día iba con él a trabajar, y como cada día, el perro se ha metido en el río a bañarse, pero un siluro se lo ha comido” ofwel “Het gebeurde vanochtend in de rivier de Tiétar. Mijn oom werkt op een stuk land waardoor de rivier passeert. Hij had een fox terrier-hond die elke dag met hem ging werken en zoals elke dag is de hond de rivier ingegaan om te baden maar een meerval heeft de hond opgegeten”.

Het duurde niet lang of er kwamen op de krantenberichten reacties binnen zoals dat dit niet mogelijk is maar ook reacties waarin bevestigd wordt dat mensen met eigen ogen gezien hebben dat meervallen vogels opeten dus waarom niet een hond.

Feit is dat een meerval tot meer dan 2 meter lang kan worden, meer dan 120 kilo kan worden en dat een meerval een grote bek heeft waarmee de vis makkelijk zijn prooi kan pakken. In troebele onbegroeide wateren zijn brasem, karper, paling en snoekbaars geliefde prooien. Meervallen jagen ook vaak op watervogels zoals meerkoeten, amfibieën en kleine zoogdieren.

Een meerval zou een zwemmende hond hebben kunnen zien als een prooi, ook al is deze groter van formaat. Dat een meerval aan kan vallen is bekend en zoals de onderstaande video laat zien gebeurd dat ook wel eens.

https://youtu.be/7s4bovaMoiM
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.