skip to Main Content
Een meerval eet een hond op in een rivier in Extremadura
Club-caza.com

Een meerval eet een hond op in een rivier in Extremadura

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Een meerval eet een hond op in een rivier in Extremadura

Club-caza.com

CÁCERES – Niemand weet of het waar is of niet maar iemand wist op Facebook een bericht te plaatsen dat een hond van het ras fox terriër door een meerval (siluro) is aangevallen en is opgegeten. Dat moet gebeurd zijn in de Tiétar rivier nabij Cáceres in Extremadura. Helaas kunnen wij van de redactie het Facebook bericht niet vinden dus kunnen we niet bewijzen wat er geschreven is.

In diverse online media is het verhaal te lezen van de fox terrier die is opgegeten door een meerval in de Tiétar rivier in Extremadura. Een inwoonster van de gemeente Talayuela in de provincie Cáceres heeft het volgende op Facebook geplaatst:

“Ha ocurrido esta mañana en el río Tiétar. Mi tío trabaja en una finca por la que pasa el río. Tenía un perro fox terrier que cada día iba con él a trabajar, y como cada día, el perro se ha metido en el río a bañarse, pero un siluro se lo ha comido” ofwel “Het gebeurde vanochtend in de rivier de Tiétar. Mijn oom werkt op een stuk land waardoor de rivier passeert. Hij had een fox terrier-hond die elke dag met hem ging werken en zoals elke dag is de hond de rivier ingegaan om te baden maar een meerval heeft de hond opgegeten”.

Het duurde niet lang of er kwamen op de krantenberichten reacties binnen zoals dat dit niet mogelijk is maar ook reacties waarin bevestigd wordt dat mensen met eigen ogen gezien hebben dat meervallen vogels opeten dus waarom niet een hond.

[su_note note_color=”#FFE0B2″]Leestip: De meerval of siluro in Spanje[/su_note]

Feit is dat een meerval tot meer dan 2 meter lang kan worden, meer dan 120 kilo kan worden en dat een meerval een grote bek heeft waarmee de vis makkelijk zijn prooi kan pakken. In troebele onbegroeide wateren zijn brasem, karper, paling en snoekbaars geliefde prooien. Meervallen jagen ook vaak op watervogels zoals meerkoeten, amfibieën en kleine zoogdieren.

Een meerval zou een zwemmende hond hebben kunnen zien als een prooi, ook al is deze groter van formaat. Dat een meerval aan kan vallen is bekend en zoals de onderstaande video laat zien gebeurd dat ook wel eens.

 

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
  1. Wel verschrikkelijk als je zo je hond verliest, moet er niet aan denken dat het 1 van mijn honden overkomt.
    Het ging hier over die vis toch? Dus niks geen eigen draai,je beaamt hetzelf

  2. Was in het nieuws op TV te zien gisteren, welke zender weet ik niet precies meer dacht Quatro. Wel verschrikkelijk als je zo je hond verliest, moet er niet aan denken dat het 1 van mijn honden overkomt.

      1. Ik heb altijd mijn honden aangelijnd, zo steekt de wet ook inelkaar. Ik laat mijn honden enkel los in de daarvoor bedoelde honden parken. Mijn opmerking was dan ook over het ineens verliezen van je hond, dat is verschrikkelijk. Maar schijnbaar is het hier de mode om overal een eigen draai aan te geven zonder ook maar te weten wat een ander doet? En zelfs met een aangelijnde hond kan het fout gaan, een tijdje terug liep er een vriendelijke man met zijn keurig aangelijnde hond lekker door de buurt toen er ineens een loslopende herder verscheen, deze rende op de aangelijnde hond af en beet het arme dier binnen een aantal seconden dood en verdween daarna gelijk weer in de bosjes. De herder hebben ze nooit terug gevonden en het baasje is nog steeds niet over zijn verlies heen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken