Spanje heeft slechts 200 snellaadpalen voor elektrische auto’s

123rf
Beeld: 123rf

Spanje heeft slechts 200 snellaadpalen voor elektrische auto’s

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De elektrische of hybride auto in Spanje staat nog in de kinderschoenen en naast het aantal verkochte elektrische/hybride auto’s wat veel lager is dan andere moderne EU-landen is ook het aantal oplaadpunten vele malen minder dan in andere landen. Wat betreft de infrastructuur bevindt Spanje zich op de 13e plaats van de 16 onderzochte landen waarbij alleen Bulgarije, Litouwen en Italië het slechter doen.

Volgens de European Automobile Manufacturers’ Association (ACEA) heeft Spanje 4.974 oplaadpunten voor elektrische auto’s waarvan er slechts 200 snellaadpalen zijn. Daarnaast is een groot deel van de elektrische oplaadpunten voor privé gebruik.

Volgens de ACEA zijn er in heel Europa zo’n 100.000 oplaadpunten te vinden waarvan 76% te vinden is in 4 landen, te weten Nederland (32.875), Duitsland (25.241), Frankrijk (16.311) en Groot Brittannië (14.256). Spanje heeft dus 4.974 oplaadpunten in het hele land waarvan slechts 200 snellaadpalen zijn en het merendeel ook nog eens voor privé gebruik is.

Snellaadpalen zijn essentieel voor de verspreiding en het succes van de elektrische auto’s in Spanje aangezien deze palen binnen een half uur de accu’s kunnen opladen. Op het einde van 2017 reden er in Spanje 23.215 elektrische auto’s rond.

De eerste zeven maanden van dit jaar zijn de verkopen van elektrische auto’s met 90,8% gestegen naar 6.921 auto’s. Het aandeel van deze auto’s is echter slechts 0,6% in Spanje terwijl dat in Nederland 2,7% is, in België 2,6% en in Zweden zelfs 5,2%.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.