skip to Main Content
Spanje heeft slechts 200 snellaadpalen voor elektrische auto’s
123rf

Spanje heeft slechts 200 snellaadpalen voor elektrische auto’s

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Slechts 200 snellaadpalen voor elektrische auto’s

123rf

MADRID – De elektrische of hybride auto in Spanje staat nog in de kinderschoenen en naast het aantal verkochte elektrische/hybride auto’s wat veel lager is dan andere moderne EU-landen is ook het aantal oplaadpunten vele malen minder dan in andere landen. Wat betreft de infrastructuur bevindt Spanje zich op de 13e plaats van de 16 onderzochte landen waarbij alleen Bulgarije, Litouwen en Italië het slechter doen.

Volgens de European Automobile Manufacturers’ Association (ACEA) heeft Spanje 4.974 oplaadpunten voor elektrische auto’s waarvan er slechts 200 snellaadpalen zijn. Daarnaast is een groot deel van de elektrische oplaadpunten voor privé gebruik.

Volgens de ACEA zijn er in heel Europa zo’n 100.000 oplaadpunten te vinden waarvan 76% te vinden is in 4 landen, te weten Nederland (32.875), Duitsland (25.241), Frankrijk (16.311) en Groot Brittannië (14.256). Spanje heeft dus 4.974 oplaadpunten in het hele land waarvan slechts 200 snellaadpalen zijn en het merendeel ook nog eens voor privé gebruik is.

Snellaadpalen zijn essentieel voor de verspreiding en het succes van de elektrische auto’s in Spanje aangezien deze palen binnen een half uur de accu’s kunnen opladen. Op het einde van 2017 reden er in Spanje 23.215 elektrische auto’s rond.

De eerste zeven maanden van dit jaar zijn de verkopen van elektrische auto’s met 90,8% gestegen naar 6.921 auto’s. Het aandeel van deze auto’s is echter slechts 0,6% in Spanje terwijl dat in Nederland 2,7% is, in België 2,6% en in Zweden zelfs 5,2%.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken