Aliens, vallende ster of een meteoriet voor de kust van Balearen en Catalonië

Aliens, vallende ster of een meteoriet voor de kust van Balearen en Catalonië
Beeld: Twitter

BARCELONA – De sociale media is overspoeld met foto’s en video’s van een lichtgevend iets dat met hoge snelheid in de hemel te zien was vrijdagavond rond 22.30 uur. Ook de Catalaanse politie en de politie op de Balearen eilanden kregen tientallen meldingen binnen via 112 over een vuurbal of meteoriet die gezien werd boven zee.

In het Spaans heet dit een ‘superbólido’ of een ‘enorme bola de fuego’ waarbij men het heeft over een bolide of vuurbol wat op zich al een indrukwekkend verschijnsel kan zijn. In dit geval gaat het hoogstwaarschijnlijk om een meteoriet die bij het passeren van de dampkring in een bolide veranderde.

Vanwege het tijdstip om 22.30 uur vrijdagavond waren er echter veel mensen in Catalonië en op de Balearen eilanden die het vuurbol-verschijnsel gezien hebben en dat op internet deelden. 

Ongetwijfeld dat er getuigen waren die meenden dat de aliens geland zijn op aarde maar de experts spreken over een super-bolide bestaande uit kosmische materie dat vanwege zijn grootte met het blote oog en in de meeste gevallen door de smartphone camera gezien kan worden.

Volgens de Catalaanse 112 zijn er 55 meldingen binnen gekomen van Cadaqués tot l’Ametlla de Mar, via Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Barcelona en Sant Antoni de Calonge. De eerste melding ontving men om 22.38 uur vanuit Caldes d’Estrac (Barcelona).

Maar de 112 diensten op Mallorca en Menorca en in Valencia en Alicante ontvingen ook diverse meldingen van het lichtverschijnsel terwijl er op de sociale media ook beelden te zien zijn van de vallende meteoriet of super-bolide vanaf Sardinië (Italië) en Algerije.

https://twitter.com/charlygp/status/1162477896595902464
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

1
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Patrick

Er was toch een vallende sterrenregen voorzien de voorbije dagen? Maar deze is wel een extreem grote hoor! Mooie foto’s!!

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.