Aliens, vallende ster of een meteoriet voor de kust van Balearen en Catalonië

Aliens, vallende ster of een meteoriet voor de kust van Balearen en Catalonië
Beeld: Twitter

Aliens, vallende ster of een meteoriet voor de kust van Balearen en Catalonië

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De sociale media is overspoeld met foto’s en video’s van een lichtgevend iets dat met hoge snelheid in de hemel te zien was vrijdagavond rond 22.30 uur. Ook de Catalaanse politie en de politie op de Balearen eilanden kregen tientallen meldingen binnen via 112 over een vuurbal of meteoriet die gezien werd boven zee.

In het Spaans heet dit een ‘superbólido’ of een ‘enorme bola de fuego’ waarbij men het heeft over een bolide of vuurbol wat op zich al een indrukwekkend verschijnsel kan zijn. In dit geval gaat het hoogstwaarschijnlijk om een meteoriet die bij het passeren van de dampkring in een bolide veranderde.

Vanwege het tijdstip om 22.30 uur vrijdagavond waren er echter veel mensen in Catalonië en op de Balearen eilanden die het vuurbol-verschijnsel gezien hebben en dat op internet deelden. 

Ongetwijfeld dat er getuigen waren die meenden dat de aliens geland zijn op aarde maar de experts spreken over een super-bolide bestaande uit kosmische materie dat vanwege zijn grootte met het blote oog en in de meeste gevallen door de smartphone camera gezien kan worden.

Volgens de Catalaanse 112 zijn er 55 meldingen binnen gekomen van Cadaqués tot l’Ametlla de Mar, via Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Barcelona en Sant Antoni de Calonge. De eerste melding ontving men om 22.38 uur vanuit Caldes d’Estrac (Barcelona).

Maar de 112 diensten op Mallorca en Menorca en in Valencia en Alicante ontvingen ook diverse meldingen van het lichtverschijnsel terwijl er op de sociale media ook beelden te zien zijn van de vallende meteoriet of super-bolide vanaf Sardinië (Italië) en Algerije.

https://twitter.com/RayD0N0VAN/status/1162503443438821376
https://twitter.com/charlygp/status/1162477896595902464
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.