‘Buit’ Catalaanse Pujol-clan geschat op 290 miljoen euro

‘Buit’ Catalaanse Pujol-clan geschat op 290 miljoen euro
Beeld: Archieffoto / Combi

BARCELONA – De man die de slogan ‘España nos roba’ bedacht waarmee de voormalige Catalaanse regiopremier Jordi Pujol wilde aangeven dat Spanje het Catalaanse volk van hun geld beroofde, is zelf ten onder gegaan voor diefstal, oplichting en fraude van het Catalaanse volk. De nu 82-jarige Pujol is nauwelijks meer in het openbaar te zien sinds dat hij publiekelijk opbiechtte dat hij gedurende zijn 23-jarig bewind in Catalonië belastingfraude heeft gepleegd met de erfenis van zijn vader Florenci Pujol.

Maar een ding is een vermeende belastingfraude en een ander is het stelen van de Catalanen en het innen van illegale commissies die ook wel bekend staan als 3%. De voormalige ‘Molt Honorable Senyor’ Jordi Pujol zou samen met zijn familie (ook wel clan Pujol genoemd) waaronder zijn vrouw en diverse kinderen maar liefst 290 miljoen euro hebben gestolen. Dat geld zou ondergebracht zijn op buitenlandse bankrekeningen zoals in Zwitserland, Luxemburg en Andorra.

De clan Pujol kan volgens diverse kranten gezien worden als een goed geoliede criminele organisatie waarbij alle leden van de familie Pujol betrokken waren en hun rollen vervulden. De familie bestaat uit vader Jordi Pujol i Soley, moeder Marta Ferrusola en de zeven kinderen Mireia, Marta, Jordi, Oleguer, Josep, Oriol en Pere.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

16
Reageer op dit artikel

9 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Ger

Het blijkt wel weer dat `wie het dichtst bij het vuur zit, warmt zich het meest`.

FGM

Dit is wereldwijd een probleem de mensen die aan de touwtjes trekken hebben binnen een paar jaar zonder noemenswaardige inzet een kapitaal vergaard. Ook in Nederland verbaas ik mij nog steeds hoe voormalig bewindslieden binnen een paar jaar beschikken over kapitale villa’s en penthouses. Wie het weet mag het zeggen!

Sabine

Klopt…. ik ook.

Koos

Ach kijk er niet gek van op dat ze de bak in moeten door toedoen van het corrupte PP. Vervals bewijzen mik de vinger ergens anders en men kijkt de andere kant op. En eventueel de kleinere van de eigen partij ook de koppen afhakken voor de bedreiging te groot wordt. Zo blijven de echt corrupte personen gewoon in de politiek wat afgelopen week wel weer bewezen is.

Juan74

Kom eens met bewijs Koos en als je dat niet hebt, hou dan dit soort suggestieve commentaren voor je, het slaat echt helemaal nergens op.

Koos

Ik heb vrijheid om mijn mening te uiten dus gaat nou niet lopen janken, Spanje is corrupt daar komt meer dan genoeg bewijs van uit. Simpel ogen open doen en luisteren is al genoeg.

Miel

De gelegenheid maakt de dief. Wie de macht heeft, heeft ook de gelegenheid. Tot nog toe lag in Spanje de macht altijd bij één partij met alle gevolgen van dien. Pujol in Catalunya, de PSOE in Andalusia, de PP in o.a Valencia en Madrid, enz. …. De opkomst van Ciudadanos, Podemos, Vox en andere patijen zal misschien leiden tot de verdeling van de macht via coalitieregeringen en hopelijk dan ook tot het terugdringen van corruptie en fraude. Hoop doet leven !!

Anoniem

En nu horen we plots de separatist van dienst hier JACOB niet meer jajaja

Olivierwat

wat heeft dit met separatisten te maken?
Pujol heeft gelijk met Espana nos roba maar hij wordt ook door de Catalanen als een dief aanzien die de gevangenis in moet!

Dumont

Ja, als er je iets niet aanstaat wordt het een verzinsel. De autoriteiten zullen dat bedrag wel niet uit hun mouwen schudden zeker? Bij Trump is dat ook zo…als het hem niet aanstaat is het “fake news”! Niets nieuw onder de zon hé!

BULL

Pedro Sanchez is ook al aardig bezig om z’n zakken te vullen het spaanse regeringsvliegtuig gebruikt hij als prive-vliegtuig om naar concerten te gaan etc etc.
daarom wilde hij zo graag premier worden, verkiezingen stelt hij uit zodat hij nog even de tijd heeft om flappen te pakken.

Anoniem

Tja het is in Spanje niet anders als in Nederland of andere EU landen. Der ijken maken elkaar rijker en dekken elkaar in en due er wat tegen kunnen doen zijn kennelijk er ook mee behept en of behoren wellicht ook tot het zg ‘old boys network’ zoals deze landelijk fungeert en op EU niveau! Helaas het gezegd is niet voor niet er lopen meer criminele en of dat niveau los dan er vastzitten! 😡🙃het is de wereld op zijn kop!🤨😠

Juana

En de “partido popular”?

Janus

Ook een corrupt zooitje natuurlijk. Maar dat rechtvaardigt nog niet wat deze familie aan diefstal en oplichting op zijn naam heeft staan!

Juana

Pujol weet te veel. Hij wordt niet gepakt omdat de oude koning va Spanje Juan Carlos en mensen met een hoge positie waarschijnlijk hier ook iets mee te maken hebben. Anders geloof me zou Pujol al in de gevangenis zitten.

C. Winters

Komen er nog meer verzindsels?

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.