Minder campers en kampeerwagens verkocht in juli in Spanje

Minder campers en kampeerwagens verkocht in juli in Spanje
Beeld: 123rf

Minder campers en kampeerwagens verkocht in juli in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Er heeft in de maand juli een behoorlijke daling in het aantal verkochte nieuwe campers en kampeerwagens plaatsgevonden. In de eerste echte zomermaand juli werden er 1.083 nieuwe campers en kampeerwagens verkocht wat er 363 minder zijn dan de 1.448 exemplaren in juli 2020.

Wat de exacte reden is voor deze best wel grote daling in verkopen van nieuwe campers en kampeerwagens is niet helemaal bekend. Een van de redenen die opgegeven is door de Asociación Española de la Industria y Comercio del Caravaning is dat er een gebrek is aan nieuwe campers en kampeerwagens omdat men bij de productie de vraag niet aankan. 

Een andere reden waarom de maandcijfers in juli 2021 lager zijn dan vorig jaar is dat in juli 2020 veel campers en kampeerwagens ingeschreven werden die met vertraging vanwege de lockdown in de maanden daarvoor niet geleverd en ingeschreven konden worden.

In het geval van bovenstaande aantallen gaat het om nieuwe campers en kampeerwagens maar bij tweedehands exemplaren zijn er ook minder wagens verkocht. Deze verkoop daalde met 261 exemplaren ten opzichte van juli 2020 (1.605) naar 1.344 in juli 2021. Het aantal verkochte caravans daalde in juli 2021 ook naar 614 verkochte caravans, 90 minder dan in juli 2020 (704).

De exacte cijfers over het aantal geregistreerde caravans, campers en kampeerwagens in 2021 zijn nog niet bekend gemaakt. Volgens de laatst bekende cijfers staan er in Spanje circa 230.000 caravans, circa 60.000 kampeerwagens en circa 10.000 campers ingeschreven. Deze aantallen zullen inmiddels hoger zijn omdat het ‘caravaning’ vanwege de corona-pandemie erg populair zijn geworden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.