Spanje is het tweede EU-land waar het vaakst regelmatig alcohol gedronken wordt

Spanje is het tweede EU-land waar het vaakst regelmatig alcohol gedronken wordt
Beeld: Freepik

Spanje is het tweede EU-land waar het vaakst regelmatig alcohol gedronken wordt

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de cijfers van het Europese Bureau voor de Statistiek Eurostat is Spanje het tweede land van de Europese Unie waar het vaakst alcohol wordt gedronken. We hebben het dan over het percentage inwoners dat zegt elke dag alcohol te drinken wat in Portugal 20,7 procent is en in Spanje 13 procent gevolgd door 12,1 procent in Italië. Als er gevraagd wordt naar het alcoholgebruik per week dan staat Nederland bovenaan de lijst met België op de derde plaats. Bekijk alle cijfers HIER.

De gemiddelde cijfers van de Europese Unie laten het volgende zien wat betreft het regelmatige alcoholgebruik: 8,4 procent zegt dagelijks alcohol te drinken; 23,8 procent zegt wekelijks alcohol te drinken; 22,8 procent zegt elke maand alcohol te drinken; 13,9 procent zegt minder dan een keer per maand alcohol te drinken en 26,2 procent zegt de afgelopen 12 maanden of nooit alcohol te drinken. 

Uit de cijfers blijkt ook dat gemiddeld in de EU bijna een op de vijf mensen of 18,5 procent minstens een keer per maand overmatig alcohol gebruikt, met 26,3 procent mannen en 11,4 procent vrouwen die een keer per maand teveel drinkt. In geval van Spanje is dat 6 procent (8,6% mannen en 3,7% vrouwen), in het geval van Nederland is dat 19,2 procent (30,6% mannen en 10,8% vrouwen) en in België is dat 27,5 procent (28% mannen en 18,3% vrouwen).

Spanje

De cijfers van Eurostat laten in geval van Spanje het volgende zien wat betreft het regelmatige alcoholgebruik. 13 procent zegt dagelijks alcohol te drinken; 22,9 procent zegt wekelijks alcohol te drinken; 18,3 procent zegt elke maand alcohol te drinken; 12,3 procent zegt minder dan een keer per maand alcohol te drinken en 33,4 procent zegt de afgelopen 12 maanden of nooit alcohol te drinken. 

Nederland

In geval van Nederland is het volgende zien wat betreft het regelmatige alcoholgebruik. 8,3 procent zegt dagelijks alcohol te drinken; 47,3 procent zegt wekelijks alcohol te drinken; 11,3 procent zegt elke maand alcohol te drinken; 10,9 procent zegt minder dan een keer per maand alcohol te drinken en 22,2 procent zegt de afgelopen 12 maanden of nooit alcohol te drinken.

België

In geval van België is het volgende zien wat betreft het regelmatige alcoholgebruik. 9,7 procent zegt dagelijks alcohol te drinken; 40,8 procent zegt wekelijks alcohol te drinken; 17,6 procent zegt elke maand alcohol te drinken; 8,8 procent zegt minder dan een keer per maand alcohol te drinken en 23,2 procent zegt de afgelopen 12 maanden of nooit alcohol te drinken.

Ga naar de inhoud