De hoogste boom van Valencia is 41,20 meter hoog

De hoogste boom van Valencia is 41,20 meter hoog
Beeld: Canva

De hoogste boom van Valencia is 41,20 meter hoog

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Hoge bomen vangen veel wind, zo luidt het gezegde. De krant Levante-Emv bevestigt dat door de hoogste boom van de provincie Valencia in de schijnwerpers te plaatsen. Het gaat om een eucalyptus van maar liefst 41,20 meter hoog.

Aan natuurlijk spektakel geen gebrek in Spanje. De krant Levante-Emv zet deze week de hoogste boom van de provincie Valencia in de schijnwerpers. Het gaat om een rode eucalyptus boom van tussen de 80 en de 100 jaar oud. In totaal is de boom 41,20 meter hoog, met een kruin van 30 meter. De ‘Rode gomboom ‘ wordt beschermd door de overheid en staat ook opgenomen in de catalogus van monumentale en bijzondere bomen van de Valenciaanse gemeenschap.

Om de reus goed te beschermen, voert de gemeente bijtijds grote werken aan de eucalyptus uit. Zo snoeit men de boom en geneest men bepaalde infecties of wonden. Om zo hoog te raken, gebruiken de arbeiders een speciale lift. Ze worden daarvoor geholpen door de brandweer, vooral om de hoogste takken veilig te snoeien of af te zagen.

De gigantische Eucalyptus staat naast het metrostation Les Carolines in Benimàmet. De buurtbewoners waarderen en beschermen de eucalyptus, die een waar monument vormt voor de hele omgeving.

Eucalyptus bomen staan er om bekend snel en veel te groeien. Het hout brandt erg goed, wat het gevaar op bosbranden groot maakt. Een rode Eucalyptus kan tot 60 meter hoog worden. De rode Eucalyptus is wereldwijd de meest geplante Eucalyptus soort. In Australië staan exemplaren die tot wel 1000 jaar oud zijn.

Ga naar de inhoud