Tientallen treinreizigers gewond bij bosbrand in Castellón

Tientallen treinreizigers gewond bij bosbrand in Castellón
Beeld: @GVA112 / twitter

Tientallen treinreizigers gewond bij bosbrand in Castellón

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CASTELLÓN – Naast de grote natuur- en bosbrand die woedt in de provincie Alicante en inmiddels meer dan 11.000 hectare natuur heeft verwoest en heeft gezorgd voor meer dan 1.500 geëvacueerden, heeft de autonome regio Valencia ook te maken met een grote bosbrand in het binnenland van de provincie Castellón. Daar werden de passagiers van een trein verrast door het vuur en raakten tientallen inzittenden gewond door het vuur waardoor ze brandwonden opliepen.

Het gaat om passagiers van een trein die het traject Valencia-Zaragoza aflegde en waar de trein met inzittenden tussen Masadas Blancas en Barracas stil moest staan vanwege de bosbrand. Het vuur veranderde plots door de harde windvlagen van richting waarbij tientallen treinpassagiers gewond raakten. Diverse van hen liepen brandwonden op en hadden te maken met de gevolgen van het inademen van rook.

Volgens de Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe raakten de passagiers gewond toen zij op eigen gelegenheid besloten de stilstaande trein te verlaten. Dat gebeurde nog voordat de machinist met de trein terug wilde keren naar Caudiel. Diverse passagiers raakten in paniek na het zien van de vlammenzee en sloegen ramen in om naar buiten te kunnen gaan. Daarbij liepen dus een drietal passagiers zware brandwonden op. De gewonde passagiers werden eenmaal terug in Caudiel door ambulancepersoneel geholpen. Een gewonde moest per helikopter naar het ziekenhuis in Valencia gebracht worden. De passagiers die op aanraden van de machinist wel in de trein bleven raakten niet gewond.

De natuur- en bosbrand in de gemeente Bejís heeft sinds maandagmiddag inmiddels alweer meer dan 1.000 hectare natuur in de as gelegd. De inwoners van Bejís en de nabijgelegen dorpen Teresa en Torás zijn geëvacueerd. De harde windvlagen, droogte en hoge temperaturen maken het bluswerk niet makkelijk.

Ga naar de inhoud