Search
menu
Search

Nederlandse politieagenten patrouilleren op Mallorca

Nederlandse politieagenten patrouilleren op Mallorca
Beeld: screenshot / facebook-video

Nederlandse politieagenten patrouilleren op Mallorca

Dit artikel is 6 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Sinds 2008 kent Spanje het ‘Comisarías Europeas’ project met op diverse toeristische plaatsen in Spanje agenten van de politie van verschillende landen, zoals Portugal, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk. De Nederlandse politie doet daar in feite niet aan mee, maar net zoals in de zomer van 2022 zijn diverse Nederlandse agenten naar Mallorca gestuurd.

In 2022 werden er drie Nederlandse agenten naar Mallorca gestuurd, maar om hoeveel agenten het deze zomer gaat is niet bekend (of kunnen we nergens vinden). De meeste Nederlandse vakantiegangers op Mallorca zijn blij dat ze in de eigen taal en met een agent in het Nederlandse herkenbare politie-uniform kunnen praten. Samen met de agenten van de Spaanse Policía Nacional zullen de Nederlandse agenten op meerdere plaatsen te zien zijn.

De buitenlandse agenten vormen onderdeel van het ‘Comisarías Europeas’ project waarbij in meerdere populaire bestemmingen in Spanje de nationale politie begeleid wordt door buitenlandse collega’s. In 2023 gaat het om Alicante, Benidorm, Estepona, Granada, Ibiza, Madrid, Málaga, Marbella, Palma de Mallorca, Playa de Palma, Santiago de Compostela en Vigo.

Deze internationale politiesamenwerking in populaire Spaanse zomerbestemmingen vindt eigenlijk al sinds 2008 plaats. In dat jaar begon de Spaanse politie samen te werken met de Franse politie, gevolgd in 2012 door Portugese agenten, in 2014 door Italiaanse agenten en in 2020 door de Duitse politie. In 2022 kwamen daar drie Nederlandse agenten bij terwijl ook in 2023 er weer agenten op Mallorca van de partij zijn.

Ga naar de inhoud