Sevilla en Granada vechten om titel ‘mooiste stad van Spanje’

Sevilla en Granada vechten om titel ‘mooiste stad van Spanje’
Beeld: via canva.com

Sevilla en Granada vechten om titel ‘mooiste stad van Spanje’

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Wat is de mooiste stad van Spanje? Met deze vraag ging een competitie viraal op Twitter. Het account Relatando Historia begon de competitie. De finale werd bereikt door Granada en Sevilla. Beide steden zijn gelegen in het zuidelijke Andalusië. Geïnteresseerden konden stemmen via een enquête, maar de winnaar is nog niet bekendgemaakt. Duizenden twitteraars hebben al deelgenomen aan de stemming. 

Voordat ze de finale bereikten, hebben beide steden al vier rondes doorstaan. Er waren groepsfases, kwartfinales en halve finales. In totaal deden honderd steden mee aan de verkiezing. 

UPDATE: de uitslag is net na het plaatsen van dit artikel bekendgemaakt. Het is de stad Granada geworden die de meeste punten kreeg met 52,7 procent of een totaal van 79.800 stemmen.

Om mee te mogen doen, moesten de steden meer dan tachtigduizend inwoners hebben. Beetje bij beetje werden de steden uitgeschakeld tot er slechts vier overbleven. Die laatste vier waren Sevilla, Cádiz, San Sebastian (Donostia) en Granada. Sevilla stond tegenover Cádiz in de halve finale en Granada nam het op tegen Donostia. Sevilla won van Cádiz met 57 procent van de stemmen. In totaal waren dat 35.597 stemmen. 

Granada won nog overtuigender van Donostia, met 66 procent van de stemmen. Het ging om een aantal van 23.542 stemmen. Dit alles was te lezen in tweets die geplaatst werden op het account van Relatando Historia. 

Op dit moment is nog niet duidelijk welke stad uiteindelijk zal winnen. Zowel Sevilla als Granada hebben belangrijke monumenten. In Sevilla wordt gerekend op de beroemde Giralda, Plaza de España, de Alcázar, de brug van Triana en de paddenstoelen. In Granda hoopt men dat de Alhambra of de beroemde uitkijkplaatsen zoals die van San Nicolás of San Miguel de doorslag kunnen geven.

Ga naar de inhoud