Plannen voor eerste treinverbinding op Gran Canaria steeds duidelijker

Wikimedia
Beeld: Wikimedia

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

LAS PALMAS – De plannen voor de allereerste treinverbinding op het Canarische Eiland Gran Canaria beginnen steeds meer vormen aan te nemen. De bedoeling is dat er een 57 kilometer lange verbinding komt tussen de stad Las Palmas en de kustplaats Maspalomas in de gemeente San Bartolomé de Tirajana. De plannen en studies zijn gereed maar er moet nu nog gezocht worden naar 1,5 miljard euro om de aanleg te bekostigen.

De plannen voor een treinverbinding op Gran Canaria begonnen in 2009 toen de socialisten wel wat zagen in een verbinding per spoor tussen Las Palmas en Maspalomas. Men durfde toen zelfs te zeggen dat de trein in 2015 klaar zou zijn. Uiteraard is dat niet gelukt en durft men nu geen jaartallen meer te noemen.

Men is echter wel doorgegaan met het idee waarvan de plannen steeds duidelijker worden. Zo weet men nu waar het spoor moet komen en welke stations er aangelegd moeten worden Op het 57 kilometer lange traject zullen de begin/eindstations liggen in Las Palmas (Parque Santa Catalina) en Maspalomas.

Daarnaast zijn er treinstations gepland in San Telmo, Jinámar, Telde vliegveld, Ingenio, Agüimes, Vecindario, San Agustín en Playa del Inglés om te eindigen in Maspalomas.

Als men bij alle treinstations stopt duurt de reis tussen het begin- en eindpunt 40 minuten. Als men bij geen enkel tussenstation stopt zou de reis tussen Las Palmas en Maspalomas (en vice versa) slechts 20 minuten duren.

Aangezien de plannen nog door de autoriteiten en regionale overheid goedgekeurd moeten worden kan er nog geen jaartal gegeven worden wanneer de treinservice in werking zou moeten treden.

Wat men echter wel weet is wat het geheel zou gaan kosten, een bedrag dat geschat wordt op 1,5 miljard euro. Het is nu nog onbekend waar men de financiering vandaan zal halen. Sinds 2009 tot op de dag van vandaag hebben alleen de plannen en studies al meer dan 20 miljoen euro gekost.

In 2009 werd speciaal voor dit doel de Ferrocarriles de Gran Canaria opgericht, de toekomstige beheerders van de eerste treinverbinding op de Canarische Eilanden.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ook op Tenerife zijn er al jaren plannen, en niet omdat de taxi’s zo duur zijn,maar omdat de snelwegen elke ochtend en elke middag volledig dichtslippen.

Goed plan. Hij hoeft echt niet overal te stoppen, maar toch minimaal op het vliegveld, om al die zakkenvullende taxies een keer te beconcurreren .

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.