Prijs voor butaangasflessen weer lager in Spanje

Prijs voor butaangasflessen weer lager in Spanje
Beeld: RTVE

MADRID – De butaangasflessen zijn deze dinsdag opnieuw goedkoper worden in Spanje. Gemiddeld zijn de prijzen van een fles met 4,86% gedaald naar een kostprijs van 12,15 euro. Deze prijsdaling is ingegaan op 17 september, de derde dinsdag van de maand. Ook op 16 juli daalde de prijs met 3,04% naar 12,77 euro. Daarvoor daalde de prijs op 21 mei met 4,98% gedaald naar 13,17 euro, op 19 maart daalde de prijs met 4,87% naar 13,86 euro en in januari met 4,96% naar 14,57 euro waardoor de nieuwe prijsdaling de vijfde opeenvolgende is dit jaar.

Er zijn in Spanje nog heel veel mensen die geen aardgasaansluiting in huis hebben en gebruikmaken van de (vaak oranje) butaangasflessen (bombona domestica butano). Je ziet ze vaak nog staan op de balkons en ze worden gebruikt voor het koken, warm water of de verwarming in huis. In Spanje zijn acht miljoen huishoudens die nog gebruik maken van de butaangasflessen.

De meest gangbare butaangasflessen van 12,5 kilo kosten vanaf dinsdag 17 juli 0,62 euro minder (-4,86%) waarna de kostprijs komt te staan op 12,15 euro per bombona de butano.

Het is vijfde opeenvolgende prijsdaling dit jaar (2019), na die van juli, mei, maart en januari waardoor de prijzen voor butaangasflessen dit jaar gedaald zijn van 15,33 euro begin januari naar 12,15 euro in september dit jaar, 3,18 euro minder dus.

De prijzen voor de ‘bombona de butano’ worden tweemaandelijks herzien waardoor de volgende herberekening zal plaatsvinden op de derde dinsdag van november (19) 2019. Op de website van een van de grootste leveranciers van de oranje gekleurde butaangasflessen, Repsol, zijn de huidige prijzen te vinden.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

5
Reageer op dit artikel

4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Rene

De projs van de oranje flessen wordt vastgesteld.
Wat heel veel mensen niet weten, is dat de lichtere variant vrij is van deze prijs. Aan de pomp kunnen ze vragen wat ze willen voor deze variant. 2 of 3 euro meer is heel normaal.

Je betaald dus voor het gemak van de veel lichtere flessen. Bovendien zit er minder gas in, dus het verschil loopt op tot wel € 4,’ per fles als je het uit rekend.

Engels

Het is dan ook véél goedkoper dan in Frankrijk waar een bombe van 13 kg 33€ kost! Ook hier zijn nog veel mensen aangewezen op flessengas.

wimruygrok@gmail.com

De afgelopen zes weken hebben we met 1 fles voor douchen en afwas zes weken gedaan. Dit samen met een aantal logees.
De maanden dat we in Spanje zijn gebruiken we in onze Nederlandse flat nul gas en betalen we per maand meer aan vastrecht, belastinge, etc. als hier in zes weken butaangas….

Bert

Ik dacht al Wim toen ik bij je in de buurt kwam “wat ruik ik toch”

Maikel

Hoi redactie, vraagje: zouden jullie mischien ook de propaanvariant (kort) kunnen opnemen in deze updates?

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.