skip to Main Content
Prijs voor butaangasflessen weer lager in Spanje
RTVE

Prijs voor butaangasflessen weer lager in Spanje

MADRID – De butaangasflessen zijn deze dinsdag opnieuw goedkoper worden in Spanje. Gemiddeld zijn de prijzen van een fles met 4,86% gedaald naar een kostprijs van 12,15 euro. Deze prijsdaling is ingegaan op 17 september, de derde dinsdag van de maand. Ook op 16 juli daalde de prijs met 3,04% naar 12,77 euro. Daarvoor daalde de prijs op 21 mei met 4,98% gedaald naar 13,17 euro, op 19 maart daalde de prijs met 4,87% naar 13,86 euro en in januari met 4,96% naar 14,57 euro waardoor de nieuwe prijsdaling de vijfde opeenvolgende is dit jaar.

Er zijn in Spanje nog heel veel mensen die geen aardgasaansluiting in huis hebben en gebruikmaken van de (vaak oranje) butaangasflessen (bombona domestica butano). Je ziet ze vaak nog staan op de balkons en ze worden gebruikt voor het koken, warm water of de verwarming in huis. In Spanje zijn acht miljoen huishoudens die nog gebruik maken van de butaangasflessen.

De meest gangbare butaangasflessen van 12,5 kilo kosten vanaf dinsdag 17 juli 0,62 euro minder (-4,86%) waarna de kostprijs komt te staan op 12,15 euro per bombona de butano.

Het is vijfde opeenvolgende prijsdaling dit jaar (2019), na die van juli, mei, maart en januari waardoor de prijzen voor butaangasflessen dit jaar gedaald zijn van 15,33 euro begin januari naar 12,15 euro in september dit jaar, 3,18 euro minder dus.

De prijzen voor de ‘bombona de butano’ worden tweemaandelijks herzien waardoor de volgende herberekening zal plaatsvinden op de derde dinsdag van november (19) 2019. Op de website van een van de grootste leveranciers van de oranje gekleurde butaangasflessen, Repsol, zijn de huidige prijzen te vinden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. De projs van de oranje flessen wordt vastgesteld.
    Wat heel veel mensen niet weten, is dat de lichtere variant vrij is van deze prijs. Aan de pomp kunnen ze vragen wat ze willen voor deze variant. 2 of 3 euro meer is heel normaal.

    Je betaald dus voor het gemak van de veel lichtere flessen. Bovendien zit er minder gas in, dus het verschil loopt op tot wel € 4,’ per fles als je het uit rekend.

  2. Het is dan ook véél goedkoper dan in Frankrijk waar een bombe van 13 kg 33€ kost! Ook hier zijn nog veel mensen aangewezen op flessengas.

  3. De afgelopen zes weken hebben we met 1 fles voor douchen en afwas zes weken gedaan. Dit samen met een aantal logees.
    De maanden dat we in Spanje zijn gebruiken we in onze Nederlandse flat nul gas en betalen we per maand meer aan vastrecht, belastinge, etc. als hier in zes weken butaangas….

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken