Weer staking bij Iberia grondpersoneel op Spaanse vliegvelden

Weer staking bij Iberia grondpersoneel op Spaanse vliegvelden
Beeld: RTVE

MADRID – Het Iberia grondpersoneel gaat opnieuw staken nadat er reeds in Madrid en Barcelona op de vliegvelden gestaakt werd eind augustus. Dit keer heeft de vakbond UGT aangekondigd dat er in heel Spanje op 8 maandagen tussen 30 september en 18 november stakingen zullen plaatsvinden om verder druk uit te oefenen op Iberia wat betreft de onderhandelingen over betere werkomstandigheden en salarisverbeteringen.

Het grondpersoneel van Iberia gaat verder met werkonderbrekingen nadat op 9 september de onderhandelingen niet verder leken te komen en Iberia afhaakte. Het is de bedoeling om opnieuw druk uit te oefenen op Iberia om te voorkomen dat er weer honderden vluchten van o.a. Vueling, Iberia en Level geannuleerd worden en dat er vertragingen zullen ontstaan.

De bedoeling is om op 8 maandagen tussen 30 september en 18 november te gaan staken. Dat zouden dan de maandagen 30 september, 7, 14, 21 en 28 oktober en 4, 11 en 18 november moeten worden.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

1
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
marinus van zwam

Ik heb er alle begrip voor , immers het wordt tijd dat de gewone burgers de tweedeling welke bewust is veroorzaakt het niet meer pikken ! men vraagt er zelf om !! Ook wij gaan begin Nov. a.s. vliegen naar Spanje , mocht er dan gestaakt woorden accepteren wij dat in het belang van een goede en fatsoenlijke cao !!

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.